Min varukorg
Bild

Funderar du på att köpa plisségardiner?

Måttanpassad, motoriserad och mängder av olika färger och mönster; plisségardinen är inte bara effektiv som solavskärmning, på Sun Off finns en uppsjö av val som gör det möjligt för produkten att förhöja känslan i ditt hem. Här kan du läsa mer om vårt utbud av plisségardiner.

Plisségardiner har tydliga, plisserade veck och för tankarna till formgivningen av ett dragspel. Det här är ett effektivt och estetiskt tilltalande solskydd för alla rum i ditt hem; från kök till vardagsrum och badrum. Tack vare att vi lätt kan måttanpassa produkten och välja mönster och färg till väven baserat på just dina önskemål, ger resultatet ett skräddarsytt intryck. Varför inte ta upp köksluckornas färg i plisségardinen – eller låta naturens former leta sig in, och välja en väv med blommor? I vårt sortiment finns transparenta, semitransparenta, täta och mörkläggande plisségardiner.

Fördelar med plisségardin

 • Effektivt solskydd
 • Begränsar insyn
 • Ger svalare inomhusklimat
 • Minimerar ljusinsläpp
 • Ger ett luftigt resultat
 • Kan måttanpassas
 • Kan motoriseras
 • Kan fästas i över- eller nederkant – eller helt flexibelt
 • Enkel rengöring
 • Många olika färger och mönster
 • Matchar lätt övrig interiör
Modernt kök med bardisk
Rum med terassfönster

Val av väv

När det är dags att välja vilken typ av väv du ska gå för finns det en del frågor att ta i beaktning. Vilket resultat vill du uppnå, hur vill du använda plisségardinen och med vilken egenskaper passar produkten bäst in i ditt hem? Här hjälper vi dig med några viktiga punkter att tänka på inför köpet.

Mörkläggning

Sommarhalvåret är ljuvligt med de långa, ljusa dagarna och kvällar där man aldrig tycks vilja gå in. Väl i sovrummet är det dock många som önskar mörklägga rummet och stänga ute ljuset. Med en tätare väv i din plisségardin är det här enkelt gjort, och du kan njuta av ett behagligt mörkt rum mitt under högsommaren.
Rum med stora lamellgardiner
Närbild honeycell

Svalare inomhustemperatur

Om du bor i ett hus eller en lägenhet med väl tilltagna fönster, njuter du med all säkerhet av ett härligt ljusinsläpp. Stora fönster kan också innebära att luften inomhus värms upp till oönskad temperatur, vilket bland annat bidrar till minskat energisparande. En plisségardin med transparent väv tillåter att ljuset kommer in – medan värmen stannar utanför. På så vis kan du njuta av den livskvalitet som stora fönster erbjuder, men till ett svalt, bekvämt inomhusklimat.
Bild

Färg och mönster

Utöver de viktiga funktioner som din plisségardin ska uppfylla, gör valet av färg och design det där lilla extra för produkten – och ditt hem i stort. Vi samarbetar stolt med den svenska leverantören Sandatex, som har flera hundra olika färger och vävar i sitt sortiment. På så vis är det enkelt att hitta rätt design till plisségardinen, utefter sin personliga stil. Naturligtvis kan också varje väv och textil måttanpassas efter storleken på ditt fönster.

För det skandinaviska hemmet...
rekommenderar vi väv i nyanser av beige, grå eller blå. Det stämmer väl överens med en mer avskalad interiör, som låter olika sorters material och noga genomtänkt design tala sitt tydliga språk.

För den bohemiska stilen...
finns det vävar med vackra mönster i paisley och blommigt. Naturligtvis ska en ombonat lekfull stil även kunna appliceras i rummets plisségardin!

För att följa New England-tråden...
rekommenderar vi dig att plocka upp de marina inslagen med en plisségardin i en blå nyans, eller varför inte bryta av med rött eller randigt?

Låna gärna hem textilprover hos din lokala Sun Off-butik för att hitta den rätta väven!

Honeycell, varianten som regleras steglöst

En variant av plisségardinen är honeycell, ett veckat solskydd i dubbla vävlager vars enskilda plisséring har en åttakantig design – likt en bikupekonstruktion eller en cell i en bivaxkaka. Gardinen regleras steglöst, vilket gör att du kan anpassa ljusinsläppet i rummet, och effekten blir direkt isolerande.

Även plisségardiner i honeycelldesign finns att tillgå i en uppsjö av olika vävfärger i samarbete med vår leverantör Sandatex.

Vägg med plissegardiner i olika färger

Smart montering

Plisségardinen är utformad med aluminiumlister, som kan fästas både i fönstrets övre och nedre kant – eller med en helt flexibel fästpunkt, så kallad top-down/bottom-up. En smart lösning i de fall du vill kunna begränsa insynen i vissa delar av fönstret, men fortfarande släppa in ljus. Plisségardiner kan anpassas till både fyrkantiga och trekantiga fönster, och vi kan dessutom montera väven mellan glasen i fönstret.

Motoriserad eller manuell

Våra hem blir allt smartare vilket förhöjer livskvaliteten och gör vardagen i hemmet enkel. Med våra plisségardiner kan du välja om du vill ha ett helautomatiskt eller manuellt system.

Rengöring

Rengöringen är en enkel sak. Våra vävar är behandlade med antistatisk beläggning som gör dem extra motståndskraftiga mot smuts och damm. Dock kan det vara bra att försiktigt torka av plisségardinen med jämna mellanrum.