Min varukorg
Bild

När du ska köpa rullgardiner

Mörkläggande eller lätt ljusfiltrerande; rullgardiner erbjuder inte bara solavskärmning och ökad trivsel i ditt hem. Tack vare vårt samarbete med Borås-företaget Sandatex kan vi dessutom erbjuda fantastiska mönster och fin kvalitet på väven, vilket tillför en ombonad värme i ditt hem.

Först och främst kanske du funderar på om du ska köpa rullgardiner eller persienner? Ditt val bör baseras på vilken effekt du vill uppnå. Rullgardiner är mer flexibla än persienner, sett till möjligheten att styra färg, tjocklek, transparensgrad och mönster. De är dessutom något mer mörkläggande än persienner, medan det senare alternativet ändå ger god mörkläggning och samtidigt bidrar som ett vackert element i inredningen med utförande i metall eller trä.

I det här avsnittet presenterar vi mer kring vårt sortiment av rullgardiner.

Fördelar med rullgardin

  • Flexibel produkt
  • Effektivt solskydd
  • Behaglig mörkläggning
  • Begränsar insyn
  • Kan måttanpassas
  • Många olika färger och mönster
  • Matchar lätt övrig interiör
Matsalsmöbel och rullgardiner framför stora fönster.

Färg och design

Med rullgardiner får du mer än en solavskärmande produkt; med en uppsjö av val kring färg och mönster för väven, får hemmet dessutom en stilfull inredningsdetalj. Vi samarbetar stolt med Sandatex som har många vävar i sitt sortiment, vilket gör det enkelt för dig att hitta rätt alternativ – oavsett stilen i ditt hem, oavsett om det är sovrummet, kontoret eller TV-rummet du vill avskärma.

För det skandinaviska hemmet...
rekommenderar vi väv i nyanser av beige, grå eller blå. Det stämmer väl överens med en mer avskalad interiör, som låter olika sorters material och noga genomtänkt design tala sitt tydliga språk.

För den bohemiska stilen...
finns det vävar med vackra mönster i paisley och blommigt. Naturligtvis ska en ombonat lekfull stil även kunna appliceras i rummets rullgardin!

För att följa New England-tråden...
rekommenderar vi dig att plocka upp de marina inslagen med en rullgardin i en blå nyans, eller varför inte bryta av med rött eller randigt?

Låna gärna hem textilprover hos din lokala Sun Off-butik för att hitta den rätta väven!

Mörkläggande rullgardiner

En mörkläggande effekt uppnås med en riktigt tät väv i rullgardinen, med mörkläggande egenskaper. Det stänger ute oönskat ljus och kan användas såväl i vardagsrummet för att slippa reflektioner i TV:n, som i sovrummet eller barnrummet för ett svalt, mörkt klimat. Mörkläggningsrullgardiner kan fås i en mängd olika uttryck, där svarta och vita ändå tillhör de populäraste alternativen. Ett tips är att låta rullgardinsväven gå ut en bit på väggen så minimerar du ljusinsläppet ytterligare!

Rullgardiner med mönster av Emma von Brömssen i ett industriellt sovrum
Bild

Screenrullgardin

För dig som vill behålla det naturliga, härliga ljuset i rummet men ändå slippa det mest intensiva, direkta solljuset, är rullgardiner av screenmodell det perfekta valet. Här filtreras ljuset och inomhustemperaturen regleras till en behaglig nivå. Designen är dessutom mer stilren i sitt uttryck, och kan antingen smälta in i rummets miljö eller fungera likt ett smycke; med spännande struktur eller mönster.

Effektgardin

Denna rullgardin kan närmast beskrivas som en ställbar rullgardin. Väven regleras enkelt och steglöst i flera lägen beroende på hur mycket ljusinsläpp/insynsskydd du önskar.

Måttanpassad rullgardin

Att köpa måttanpassade rullgardiner och persienner har flera fördelar. Det ser ofta bättre ut när produkterna är utformade efter storleken på ditt fönster. Med en måttanpassad rullgardin släpps också mindre ljus igenom så att du kan sova gott på natten och få ned temperaturen under varma dagar.

Vi tillverkar våra rullgardiner efter hur ditt fönster ser ut, oavsett om det sitter i villan eller i sommarhuset. Minimumbredd är 700 mm och maximumbredd är 3000 mm.

Bild
Bild

Val av väv

Låt den effekt du söker vägleda dig i utformningen av din rullgardin! (Och självklart finns vi nära till hans om du behöver goda råd, här hittar du våra butiker.) I vårt sortiment har vi transparenta, semitransparenta, täta och mörkläggande vävar, i samarbete med vår leverantör Sandatex.

Transparent väv är den tunnaste varianten, som släpper igenom mest ljus av de olika alternativen. Den mörkläggande däremot gör sanning av sitt namn och kan med sina egenskaper effektivt mörklägga ett helt rum. Om du önskar att välja något steg däremellan – antingen något genomsläpp av ljus, alternativt mer mörkläggande men inte helt – finns semitransparent respektive tät väv i vårt sortiment.

Extra finess

När du utformar dina rullgardiner finns det flera punkter att ta i beaktning. Vi har bland annat modeller som regleras med kulkedja, fjäderdrag, sidostyrning eller motordrift. Du kan också välja om du vill ha rullgardinen över- eller underrullad – och om du vill ha en stilren kassett.

Bild

Rengöring

Rengöring och skötsel av rullgardiner är enkelt. Våra gardinvävar är behandlade med antistatisk beläggning som gör dem extra motståndskraftiga mot smuts och damm. Det räcker gott och väl att damma av, våttorka försiktigt eller dammsuga gardinen lätt för ett rengjort resultat.

Tillverkad i Sverige

Våra rullgardiner är utvecklade och tillverkade i den lilla orten Mullsjö, strax utanför Jönköping. Så långt det går tillverkar vi även komponenterna själva, men när det inte är möjligt samarbetar vi med noggrant utvalda leverantörer som förser oss med delar av högsta kvalitet.