Min varukorg

Katrinebergsskolan Mölndal

Generöst ljusinsläpp var en målsättning när Katrinebergsskolan totalrenoverades och byggdes till. För att motverka alltför solvarma lokaler, monterades ett solskydd som är både stilrent och underhållsfritt.


När höstterminen startade på Katrinebergsskolan i Mölndal var det mycket som var nytt. Den gamla högstadieskolan var totalrenoverad och omvandlad till en F-6-skola med grundsärskola. Flera tillbyggnader stod också färdiga, vilket bland annat innebar en ny entré med generöst ljusinsläpp i lokalerna. Undervisning i direkt solljus är dock inte optimalt för vare sig elever eller lärare och Sun Off anlitades för att montera ett antal solskärmar i aluminium på skolan. Den stilrena lösningen är ett slitstarkt och underhållsfritt solskyddsalternativ som klarar hård väderlek året runt.

För sol och snö

Solskärmar har en stabil konstruktion, men skolbyggnadernas plåtfasad ställde extra krav på hantverket när solskydden skulle monteras.
– Eftersom exempelvis blötsnö kan lägga sig på solskärmarna under vintern, är det viktigt att infästningarna blir stabila. Det var ett visst avstånd mellan plåtfasaden och betongelementen i byggnaderna, vilket vi löste med distanser, säger Andreas Wilsson på Sun Off i Göteborg.
Utöver solskärmarna monterade Sun Off även vertikala screenmarkiser Zip 105 på utvalda fönster – även det ett effektivt solskydd som klarar tuffare väderlek.Se alla referenser

Se våra solskärmar

Se våra screenmarkiser