Min varukorg

K-G hjälper arkitekt- och projektmarknaden

Erfaren och nyfiken. Så kan man beskriva Karl-Gustaf Friis, Sun Offs ansvarige för arkitekt- och projektmarknaden. K-G, som han helst kallas, började med solavskärmning redan 1980 och idag är han arkitekternas högra hand som ritar och tar fram förslag till byggprojekt.

Hur ser din roll på Sun Off ut?

– Att få rita och projektera är det jag gillar allra mest. Den kreativa biten, det är min drivkraft. Oftast startar projekten med att jag får kontakt med en arkitekt som funderar på solavskärmning till en byggnad. Då lyssnar jag och försöker tanka ur arkitekten alla funderingar som han eller hon har kring byggnaden. Utseende, detaljer, konstruktion och geografiskt läge är några exempel. Ibland har arkitekten laddat ner dwg-ritningar från vår webbplats och provat sig fram själv. Men i de flesta fall tolkar jag arkitektens tankar och sätter mig sedan ner och skissar fram förslag.

Karl-Gustaf Friis

Hur sker leveransen?

– Här får arkitekten förslag på produkttyper, upphängning, markisväv, färg och övriga detaljer. När förslaget är framme börjar vi att diskutera. Oftast besöker jag arkitektkontoret, men vi har också ett showroom dit man naturligtvis är välkommen. Då kan arkitekten klämma och känna på olika produkter och vävar.

DSV i Landskrona

Du har snart fyrtio års erfarenhet av branschen. Hur hittar du ny inspiration?

– Det blir många timmar på nätet och jag samlar solskydd och bilder på markiser från hela världen på mitt Pinterest-konto. Sen finns det förstås massor av kul att titta på så fort man är ute och reser. En favorit är EU-parlamentet i Bryssel med alla sina glaslameller som böjer sig runt byggnaden. Urläckert, om du frågar mig.

Kontakta K-G via din närmaste butik

Se alla referenser