Min varukorg
Bild

Köpa markiser och balkongmarkis till villan och uteplatsen

Låt Sun Off hjälpa dig med dina nya markiser för huset. Med våra måttanpassade markiser av hög kvalitet kan du skugga uteplatsen, sänka innetemperaturen och samtidigt sätta din personliga stil på hemmet och dina fönster.

På Sun Off erbjuder vi ett stort urval av både smarta och stilrena markiser för allt från terrass och uteplats, till fönstermarkiser som ger dig ett utmärkt solskydd för sommarens varma dagar.

Genom att beställa dina nya markiser från oss kan du vara säker på produkter av hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Samtliga solskydd är tillverkade i Sverige för att vi ska kunna säkerställa att allt från material till mönster på markisväv håller högsta standard. Vi kommer även ut och monterar markiser för våra kunder så att vi kan säkerställa att den ger det skydd den ska på bästa sätt.

Välkommen till oss på Sun Off!

Vilken markis ska jag köpa till mitt hus?

Vilka typer av markiser som passar bäst för just din bostad beror mycket på ditt behov, husets stil, konstruktion och läge. Vi lyssnar på dina önskemål och kommer alltid med förslag på modeller, material, mått och färgval. Är du inte säker på vilken markis som lämpar sig för dina behov är du välkommen att beställa hem prover så att du i lugn och ro kan känna efter.

Kontakta oss redan idag så att vi kan ta fram den markis som passar dig och ditt hus bäst. Vi finns alltid här för inspiration och rådgivning och har lång erfarenhet av alla typer av solskydd och har bred kunskap och lång erfarenhet av allt från terrassmarkiser till pergolas.

Svart trähus med svart markis

Hur stor ska markisen vara? 

Storleken på markisen beror på hur ditt hus och din uteplats ser ut, dess läge mot solen och vad du vill att markiserna ska ha för användningsområde. Förutom att skugga uteplatsen ska rätt dimensionerade markiser också sänka temperaturen inomhus och skapa en bättre och mer behaglig ljusmiljö.

Därför rekommenderar vi alltid att du låter oss på Sun Off ta måtten på dina nya markiser. Vi vet exakt hur mycket markisens konstruktion kommer att bygga på det totala måttet, hur markiser ska monteras och vilka dimensioner du behöver för att skärma av solens olika lägen under hela året. Vi erbjuder även en hel del smarta tillbehör som gör att du kan njuta av din tid utomhus ännu mer. Även dessa får du hos oss till ett fördelaktigt pris.

Vilken markisduk ska jag välja?

Hos oss behöver du inte välja. Våra markisdukar är tillverkade av 100 procent spinnfärgad akryl vilket betyder att tråden är helt genomfärgad med en färgäkthet på 7-8 på en 8-gradig skala. Akrylfibern står emot solblekning och är impregnerad mot smuts och väta.

Oavsett om ditt köp landar i en fönstermarkis, terrassmarkis eller en pergola, får du hos Sun Off alltid produkter av högsta kvalitet som gör att din investering håller i många år framöver. Oavsett vilka markiser du väljer hjälper vi dig att göra ett bra val och med att montera dem så att de skyddar dig mot både sol och värme, men även regn på bästa sätt.

Textil och färg – så väljer du rätt för din markis

Förutom alla praktiska fördelar tillför en markis något extra till husets utseende. Genom att montera en markis som antingen matchar eller bryter av kan du ge din fasad och dina fönster ett både genomtänkt och stilfullt utseende.

I vårt utbud ingår hundratals olika färger och mönster så att du kan sätta en personlig prägel på huset när du ska köpa nya markiser. Vi kan också lackera markisens armar och konstruktionsdetaljer i färg så att du får det exakt som du vill ha det.

Är du inte säker på vilken typ av markis som passar dina fönster så finns vi alltid nära till hands för att ge dig inspiration och rådgivning innan ditt köp. Kontakta oss redan idag för att antingen låta oss komma ut till dig eller för att beställa hem prover, så att du i lugn och ro kan bestämma dig för rätt färg och mönster.

Läs mer

Rött trähus med gröna markiser
Bild

Tre tips för att hitta rätt färg på din markis

1. Ska markiserna smälta in eller skapa kontrast?

Har ditt hus några färger förutom fasaden som du kan plocka upp med färgvalet av din nya markis? Vilken färg har taket, hur ser dina fönster ut och vilken färg har ytterdörren? När du vet hur mycket eller lite du vill att din markis ska smälta in bland dina övriga färger och detaljer kan du lättare bestämma vilken färg och mönster du vill att markisen ska ha.


2. Vilket läge har ditt hus?

Då du ska välja en ny markis kan det vara bra att tänka på hur färgen du väljer på markisväven kommer att samspela med omgivningen. Var ligger ditt hus? Bor du i närheten av hav eller sjö som reflekterar mycket ljus? Är huset omgivet av mörk skog eller är det öppna landskap och mycket himmel?

Allt detta kan vara värt att ha i åtanke inför färgvalet för dina markiser. Du kan även hämta inspiration i omgivningen och på så sätt välja en färg som samspelar med denna på ett stilfullt sätt.


3. Vilken typ av markis tilltalar dig?

Vilken färg har grannarna valt till sina markiser? Har de samma färg på huset som du? Tycker du att deras färgval blev lyckat? Åk gärna runt och titta på hus i ditt närområde för att få en bättre uppfattning av vilken typ av markis som tilltalar dig. Man lär sig mycket av både goda och dåliga exempel.

Lita inte på färgminnet

Att minnas exakt hur en färg ser ut är nästan omöjligt, även för den mest erfarna designern. Det är ingen lätt uppgift att stå i din Sun Off-butik och försöka minnas den exakta färgen på ditt hus. Därför ger vi dig alltid möjlighet att få hem färgprover för att jämföra markisväv med husets detaljer.

Vill du veta mer om våra markiser och vilken modell som skulle passa dig bäst är du alltid välkommen att kontakta oss för inspiration och rådgivning.

Textilfärgprover i grått, brunt, gult och rött
Kvinna med barn på balkong

Balkongmarkiser

En balkongmarkis förvandlar snabbt en varm balkong till en behaglig, skuggad plats att koppla av på. Saknar du gardiner i fönstret kan du använda balkongens markiser som ett insynsskydd under mörka kvällar eller för att sänka temperaturen inomhus under varma dagar.

En balkongmarkis är ett utmärkt sätt att kunna spendera mer tid på balkongen, och fungerar förutom som ett solskydd, även som ett bra regnskydd. Eftersom balkongmarkiser bildar ett tak över balkongen kan du njuta av att sitta ute både i regnet och i strålande solsken. Det är en kompakt lösning för dig som bor i lägenhet och även när det kommer till markiser för balkonger har vi på Sun Off modeller som styrs av vev eller motor.

Vilken balkongmarkis ska jag ha?

Enligt oss på Sun Off finns det en modell för alla boenden. Våra balkongmarkiser är tåliga och stabila solskydd som går att anpassa efter storleken på balkongen, mycket beroende på hur stor del av den du vill skydda från solen.

En balkongmarkis ger din balkong ett mer elegant utseende och en mer personlig prägel genom att du själv kan anpassa både färg och mönster så att den matchar fasaden eller din övriga inredning på balkongen på ett stilfullt sätt. Vill du ha en mer diskret balkongmarkis som smälter in mer hjälper vi självklart till att ta fram en produkt som istället passar för detta.

Som sagt, det finns en balkongmarkis för alla balkonger, och på Sun Off har vi både kunskapen och erfarenheten att hjälpa dig till ett köp som du både kommer att vara nöjd med och som du kommer att njuta av en lång tid framöver.

Motorisering och automatik för ett enklare ägande

Att installera en motor till sina markiser är bekvämt och dessutom ett smart sätt att skydda sin solavskärmning mot väder och vind. En väderstyrd motor fäller automatiskt ut husets markiser när solen är framme så att temperaturen inomhus hela tiden hålls sval. Vid regn eller kraftig vind fälls markiserna automatiskt in för att undvika skador och slitage.

Styr markiserna med fjärrkontroll

Sun Off har flera olika lösningar där du kan välja mellan att styra markiser med portabel fjärrkontroll eller en fast knapp på väggen. Fördelarna med fjärrkontroll är att du slipper veva och kan sköta både markisen och eventuell infravärme utan att resa dig ur stolen.

Automatiska markiser håller koll på sol och vind

Automatiska markiser är motordrivna med inbyggd sol- och vindautomatik. Om solen är framme kommer markisen automatiskt att fällas ut för att skugga uteplatsen eller sänka temperaturen i huset, oavsett om du är hemma eller inte.

En automatiserad markis kan ta bort 80-85 % av solvärmen och sänka inomhustemperaturen med flera grader. Ett smart sätt att få en skön temperatur i huset, lagom tills du kommer hem från jobbet.

Stämningsfulla tillbehör till din terrassmarkis

Med inbyggd belysning och infravärme i dina markiser förlänger du våren och sommaren och får en härlig uterumskänsla. Din kontakt på Sun Off hjälper dig med förslag på placering av LED-belysning och infravärme för bästa effekt.

Då vi alltid strävar efter att göra våra kunder nöjda är alltid redo och tillgängliga för inspiration och rådgivning. Hör av dig till oss redan idag för att göra ditt boende till den oas du vill att det ska vara.

Hitta butik

Markiser skapar en behaglig inomhusmiljö

Rengöring och skötsel av dina markiser

För att maximera livslängden på dina markiser är översyn, rengöring och skötsel viktigt. Här får du våra bästa tips för regelbunden skötsel och rengöring!

 

1. Låt kassetten skydda dina markiser

Väven är impregnerad för att tåla väta och röta, men det finns alltid risk att den tar skada om den utsätts för stora mängder regn och smuts. När markiser inte används ska de därför vara i infällt läge. En markiskassett kan fungera som ett extra skydd mot väta i de fall husets tak inte skyddar markisen.

 

2. Borsta av och tvätta markisväven

Markisen bör rengöras en till två gånger per år. Kör ut markisen till maximalt utfällt läge. Borsta av grövre smuts med en borste. Tvätta sedan markisen med en mjuk borste tillsammans med ljummet vatten och en mild såpa. Torka även av vikarmar och profiler.

 

3. Skölj av och låt den torka

Skölj med rent vatten men var försiktig med vatten i närheten av eventuell motor och elektricitet. Låt markisen lufttorka innan den fälls in. Håll utkik efter eventuellt slitage.

 

4. Smörj in vikarmar

På våren kan det även vara lämpligt att smörja markisens vikarmar. Det räcker oftast med en liten mängd för att smörja dem. Efter att du smort in dem kan det vara en bra idé att fälla in och fälla ut dem igen.

Fönstermarkiser och terrassmarkiser tillverkade i Sverige

Alla våra terrassmarkiser och övriga solskydd tillverkas i Mullsjö och kan måttanpassas och monteras efter din beställning. Våra textilier och vävar designas och sys av svenska leverantören Sandatex vilket gör att du får närproducerade produkter byggda efter nordiska väderförhållanden.

Eftersom de tillverkas i Sverige kan vi också effektivt hålla nere leveranstider och enklare kontrollera att kvaliteten håller den höga standard som vi på Sun Off garanterar våra kunder.

Läs mer

Man monterar markis i fabrik

Alltid 5 års garanti på våra solskydd

Vi erbjuder alltid 5 års garanti på terrassmarkiser, fönstermarkiser, pergolas och övriga produkter. För att solskydden ska hålla så länge som möjligt ser våra utbildade montörer till att de monteras på ett fackmannamässigt korrekt sätt utifrån husets konstruktion och förutsättningar.

Skulle det mot all förmodan uppstå problem efter monteringen är du självklart välkommen att kontakta oss så att vi kan komma ut och undersöka och åtgärda problemet på bästa sätt.


Ta mig till markiserna