Bild
Funderar du på att köpa plisségardiner eller lamellgardiner?

Att välja plisségardiner eller lamellgardiner till dina fönster är både ett elegant och smart val. Tack vare sin konstruktion kan de användas till många kreativa lösningar och dessutom motoriseras. Här hjälper vi dig med några viktiga saker att tänka på inför köpet.

Forma plisségardiner som du vill
En plisségardin passar utmärkt i allt från det stilrena vardagsrummet till det lekfulla barnrummet eller köket. Med sina två lister i ändarna och den veckade väven påminner den om ett dragspel och kan anpassas till både fyrkantiga och trekantiga fönster. Du kan även montera dem mellan glasen i dina fönster.
Modernt kök med bardisk
Rum med terassfönster
Begränsa insynen med plisségardiner
Med aluminiumlister i varje ände kan de fästas både i fönstrets övre och nedre kant, eller med en helt flexibel fästpunkt. En smart konstruktion i de fall du vill kunna begränsa insynen i vissa delar av fönstret, men fortfarande släppa in ljus.
Lamellgardiner för stora glaspartier
Ett smart val för större glaspartier är lamellgardiner, som ger ett bra skydd mot både solljus och värme. Hur mycket ljus som ska släppas in reglerar du själv genom att vinkla lamellerna. Förutom den funktionella aspekten kan lamellgardiner också fungera som en stilren inredningsdetalj eller rumsavdelare. Lamellerna kan enkelt kapas.
Rum med stora lamellgardiner
Bild
Flera vävar för varierande solavskärmning
Vill du kunna sova gott under ljusa sommarnätter? Välj en plisségardin med tät väv. Vill du sänka temperaturen i vardagsrummet men ändå skapa en luftig känsla? Välj en plisségardin med mer transparent väv eller kanske en lamellgardin. För att vara på den säkra sidan kan du låna hem olika vävprover för att testa dig fram vad som passar bäst i ditt fönster.
Närbild honeycell
Honeycell ger fler valmöjligheter
En variant av plisségardinen är honeycell. Precis som vanliga plisségardiner regleras honeycellgardinen steglöst, men honeycellgardinen har en dubbel väv där varje plisséring har en åttakantig design, som formen av en cell i en bivaxkaka.
Hundratals vävar och textilier i olika design
Färg och design kan göra stor skillnad. Vi samarbetar med den svenska leverantören Sandatex och har hundratals olika färger och vävar för att du ska kunna sätta en personlig stil på hemmet. Varje väv och textil kan måttanpassas efter storleken på ditt fönster.
Vägg med plissegardiner i olika färger
Inred med mönster…

Vill du kunna sova gott under ljusa sommarnätter? Välj en plisségardin med tät väv. Vill du sänka temperaturen i vardagsrummet men ändå skapa en luftig känsla? Välj en plisségardin med mer transparent väv eller kanske en lamellgardin. För att vara på den säkra sidan kan du låna hem olika vävprover för att testa dig fram vad som passar bäst i ditt fönster.

... eller som en diskret inredningsdetalj

Vill du ha plisségardiner som på ett diskret sätt smälter in i rummet och inte tar för stor plats? Välj då en färg som redan finns i rummets inredning. Du kan också matcha plisségardinerna med andra textilier så som täcken eller plädar för att estetiken ska kännas

Måttanpassade för bästa effekt
Att köpa måttanpassade plisségardiner eller lamellgardiner har flera fördelar. Det ser ofta bättre ut när produkterna är utformade efter storleken på ditt fönster. Måttanpassade gardiner släpper också in mindre ljus på sommarnätter och under varma dagar.
Närbild på svart plissegardin
Rengöring och skötsel av plisségardiner och lamellgardiner

Rengöringen är oftast en enkel sak. Våra vävar är behandlade med antistatisk beläggning som gör dem extra motståndskraftiga mot smuts och damm. Dock kan det vara bra med en försiktig dammtorkning med jämna mellanrum.Se vårt utbud av invändiga solskydd här