Bild
När du ska köpa rullgardiner och persienner

Låt Sun Off hjälpa dig med dina nya gardiner och persienner för hemmet. Välj bland effektiva mörkläggningsgardiner, måttanpassade rullgardiner i härliga mönster, stilrena persienner och moderna plisségardiner för alla fönster. Här hjälper vi dig med smarta tips och råd inför köpet.

Hur ska dina rullgardiner eller persienner användas?

Förmodligen vet du redan varför du behöver köpa rullgardiner eller persienner. Antingen vill du sänka värmen inomhus eller få ett mörkare sovrum på kvällar och morgnar. Eller kanske en kombination av båda två? Mörkläggningsgardinen är oslagbar när det gäller att stänga ute ljuset för bättre sömn, men vi har också många andra modeller när du vill förhindra insyn eller bara sänka inomhustemperaturen.

Matsalsmöbel och rullgardiner framför stora fönster.
Ska jag köpa rullgardiner eller persienner?
Valet mellan att köpa rullgardin eller persienner beror oftast på vilken effekt du vill uppnå. Jämfört med persienner är gardiner mer flexibla. Här kan du till exempel bättre styra över färg, tjocklek, ljusinsläpp och mönster. Att välja persienner är oftast en fråga om inredningssmak. Persienner kan inte uppnå samma mörkläggningseffekt som effektiva mörkläggningsgardiner. Men persiennens lameller i metall eller trä blir ofta en vacker detalj i inredningen.
Hundratals vävar och textilier från svenska Sandatex

Vi samarbetar med svenska leverantören Sandatex och har hundratals olika färger och vävar för att du ska kunna sätta en personlig stil på hemmet, från transparenta till helt mörkläggande. Varje väv och textil kan måttanpassas och sys efter storleken på ditt fönster.

Rullgardiner med mönster av Emma von Brömssen i ett industriellt sovrum
Bild
Inred med mönster
Ett mönster ger karaktär åt rummet och hjälper till att sätta en personlig känsla. Våra rullgardiner kan fås i både intensiva, färgstarka mönster som lugnare varianter. Flera av mönstren är formgivna av erkända designern Emma von Brömssen i samarbete med Sandatex. Mönstren trycks på hållbar, miljövänlig väv som håller högsta kvalitetsstandard i Europa.
Bild
Diskreta rullgardiner
Vill du köpa rullgardiner som på ett diskret sätt smälter in i rummet och inte tar för stor plats? Välj då enfärgat som vitt, grått, beige eller någon färg som redan finns i rummets inredning. Du kan också matcha rullgardinerna med andra textilier så som täcken eller plädar för att estetiken ska kännas enhetlig.
Screenrullgardin

En screenrullgardin är ett smart val om du vill slippa det mest intensiva solljuset men ändå behålla ljuset i rummet. Med en screenrullgardin håller du också inomhustemperaturen på en skön nivå..

Bild
Minska ljusinsläpp och sänk temperaturen med fönsterfilm

Med fönsterfilm begränsar du insynen i hemmet och får samtidigt en permanent solavskärmning. Fönsterfilm monteras direkt på insidan av dina fönster och minskar ljusinsläpp samt sänker temperaturen inomhus. Välj mellan olika mönster och nyanser för bästa effekt.

Måttanpassad rullgardin för bästa effekt

Att köpa måttanpassade rullgardiner och persienner har flera fördelar. Det ser ofta bättre ut när produkterna är utformade efter storleken på ditt fönster. Med måttanpassad rullgardin och persienn släpps också mindre ljus igenom så att du kan sova gott på natten och få ned temperaturen under varma dagar. Vi tillverkar våra gardiner och persienner efter hur ditt fönster ser ut, oavsett om det sitter i villan eller i sommarhuset..

Bild
Rengöring och skötsel av persienner och rullgardiner

Rengöring och skötsel av persienner och gardiner är enkelt. Våra gardinvävar är behandlade med antistatisk beläggning som gör dem extra motståndskraftiga mot smuts och damm. Persienner och andra metalliserade vävar dammtorkar du försiktigt med torr trasa och dessa bör ej komma i kontakt med vatten. Rengöringen är oftast en enkel sak. Våra vävar är behandlade med antistatisk beläggning som gör dem extra motståndskraftiga mot smuts och damm. Dock kan det vara bra med en försiktig dammtorkning med jämna mellanrum.Se vårt utbud av invändiga solskydd här