Bild
Köpa markiser och balkongmarkis till villan och uteplatsen

Låt Sun Off hjälpa dig med dina nya markiser för huset. Med våra måttanpassade markiser kan du skugga uteplatsen, sänka innetemperaturen och samtidigt sätta din personliga stil på hemmet.

Vilken markis ska jag köpa till mitt hus?
Vad som passar bäst för just ditt hus beror mycket ditt behov, på husets stil, konstruktion och läge. Börja med att fundera på om du vill ha klassiska markiser eller en mer trendig stil. Vi lyssnar på dina önskemål och kommer alltid med förslag på modeller, mått och färgval.
Svart trähus med svart markis
Hur stor ska markisen vara?
Storleken på markisen beror på hur ditt hus och din uteplats ser ut, dess läge mot solen och vad du vill att markiserna ska ha för användningsområde. Förutom att skugga uteplatsen ska rätt dimensionerade markiser också sänka temperaturen inomhus och skapa en bättre ljusmiljö. Därför rekommenderar vi alltid att du låter oss på Sun Off ta måtten på dina nya markiser. Vi vet exakt hur mycket markisens konstruktion kommer att bygga på det totala måttet, hur markisen ska monteras och vilka dimensioner dina markiser behöver för att skärma av solens olika lägen under hela året.
Vilken markisduk ska jag välja?
Hos oss behöver du inte välja. Våra markisdukar är tillverkade av 100 procent spinnfärgad akryl vilket betyder att tråden är helt genomfärgad med en färgäkthet på 7-8 på en 8-gradig skala. Akrylfibern står emot solblekning och är impregnerad mot smuts och väta. På Sun Off får du alltid högsta kvalitet som gör att din investering håller i många år framöver.
Textil och färg – så väljer du rätt.

Förutom alla praktiska fördelar tillför markiser något extra till husets utseende. De ger fasaden karaktär och personlighet. I vårt utbud ingår hundratals olika färger och mönster så att du kan sätta en personlig prägel på huset när du ska köpa ny markis. Vi kan också lackera markisens armar och konstruktionsdetaljer i färg så att du får det exakt som du vill ha det.

Läs mer

Rött trähus med gröna markiser
Bild
Tre tips för att hitta rätt färg

1

Fundera över om du vill att markiserna ska smälta in eller skapa kontrast. Har ditt hus några färger förutom fasaden som du kan plocka upp med färgvalet av ny markis? Vilken färg har taket, hur ser fönsterfodret ut och vilken färg har ytterdörren?

2

Tänk på att färgen du väljer på markisväven kommer att samspela med omgivningen. Var ligger ditt hus? Bor du i närheten av hav eller sjö som reflekterar ljus? Är huset omgivet av mörk skog eller är det öppna landskap och mycket himmel? Vilka krukor och växter kommer du att ha på uteplatsen?

3

Vilken färg har grannarna valt till sina markiser? Har de samma färg på huset som du? Tycker du att deras färgval blev lyckat? Åk gärna runt och titta på hus i ditt närområde. Man lär sig mycket av både goda och dåliga exempel.

Lita inte på färgminnet
Att minnas exakt hur en färg ser ut är nästan omöjligt, även för den mest erfarna designern. Det är ingen lätt uppgift att stå i din Sun Off-butik och försöka minnas den exakta färgen på ditt hus. Därför ger vi dig alltid möjlighet att låna hem färgprover för att jämföra markisväv med husets detaljer.
Textilfärgprover i grått, brunt, gult och rött
Kvinna med barn på balkong
Balkongmarkiser

En balkongmarkis förvandlar snabbt en varm balkong till en behaglig, skuggad plats att koppla av på. Nästan som ett extra uterum där du kan äta frukost eller bara sitta ute och njuta av den varma luften. Saknar du gardiner i fönstret kan du använda din balkongmarkis som ett insynsskydd under mörka kvällar eller för att sänka temperaturen inomhus under varma dagar.

 

Motorisering och automatik för ett enklare ägande

Att installera en motor till sina markiser är bekvämt och dessutom smart sätt att skydda sin solavskärmning mot väder och vind. En väderstyrd motor fäller automatiskt ut husets markiser när solen är framme så att innetemperaturen hela tiden hålls sval. Vid regn eller kraftig vind fälls markiserna automatiskt in för att undvika skador och slitage.

 

Styr markiserna med fjärrkontroll

Sun Off har flera olika lösningar där du kan välja mellan att styra markiserna med portabel fjärrkontroll eller en fast knapp på väggen. Fördelarna med fjärrkontroll är att du slipper veva och kan sköta både markisen och eventuell infravärme utan att resa dig ur stolen.

 

Automatiska markiser håller koll på sol och vind

Automatiska markiser är motordrivna med inbyggd sol- och vindautomatik. Här justeras markisen automatiskt efter väder och vind. Om solen är framme kommer markisen automatiskt att fällas ut för att skugga uteplatsen eller sänka temperaturen i huset, oavsett om du är hemma eller inte. En automatiserad markis kan ta bort 80-85 % av solvärmen och sänka inomhustemperaturen med flera grader. Ett smart sätt att få en skön temperatur i huset, lagom tills du kommer hem från jobbet.

Stämningsfulla extraval till din terrassmarkis
Med inbyggd belysning och infravärme i dina markiser förlänger du våren och sommaren och får en härlig uterumskänsla. Din kontakt på Sun Off hjälper dig med förslag på placering av LED-belysning och infravärme för bästa effekt.
Markiser skapar en behaglig inomhusmiljö
Rengöring och skötsel av dina markiser

Smuts, vind och temperaturskillnader sliter även på de bästa produkterna. För att maximera livslängden på dina markiser är översyn, rengöring och skötsel viktigt. Här får du våra bästa tips för regelbunden skötsel och rengöring!

1.

Väven är impregnerad för att tåla väta och röta, men det finns alltid risk att den tar skada om den utsätts för stora mängder regn och smuts. När markisen inte används ska den därför vara i infällt läge. En markiskassett kan fungera som ett extra skydd mot väta i de fall husets tak inte skyddar markisen.

2.

Markisen bör rengöras en till två gånger per år. En ljus duk upplevs ofta smutsigare än en mörkare variant, men oavsett vilken färg du valt bör du alltid vara noggrann med skötseln. Kör ut markisen till maximalt utfällt läge. Borsta av grövre smuts med en borste. Tvätta sedan markisen med en mjuk borste tillsammans med ljummet vatten och en mild såpa. Torka även av vikarmar och profiler.

3.

Skölj med rent vatten men var försiktig med vatten i närheten av eventuell motor och elektricitet. Låt markisen lufttorka innan du fäller in den. Håll utkik efter eventuellt slitage.

4.

På våren kan det även vara lämpligt att smörja markisens vikarmar. Var försiktig så att smörjmedlet inte kommer i kontakt med duken. Det räcker oftast med en liten mängd för att smörja vikarmarna.

Svensktillverkade fönstermarkiser och terrassmarkiser

Alla våra markiser tillverkas i Mullsjö och kan monteras måttanpassade efter din beställning. Våra textiler och vävar designas och sys av svenska leverantören Sandatex vilket gör att du får närproducerade markiser byggda efter nordiska väderförhållanden.

Läs mer

Man monterar markis i fabrik
Alltid 3 års garanti

Med Sun Offs garanti kan du handla markiser tryggt och enkelt. Vi erbjuder alltid 3 års garanti på våra markiser, och våra utbildade montörer ser till att de monteras på ett fackmannamässigt korrekt sätt utifrån husets konstruktion och förutsättningar.

Ta mig till markiserna