Min varukorg
Bild

Färger och mönster för alla fönster och uteplatser

Vi samarbetar med den svenska leverantören Sandatex och har hundratals olika färger och vävar till våra produkter för att du ska kunna sätta en personlig stil på hemmet. I biblioteket av kulörer och mönster hittar du både trendiga som mer traditionella modeller.

Markiser för vita hus

Har du ett modernt hus som präglas av strama linjer? Då kan det ofta vara klokt att undvika alltför starka färger. Här fungerar ofta hela gråskalan alldeles utmärkt, från svart till vitt. Om du bor nära havet eller om naturen runtomkring har kraftiga kontraster kan du också titta närmare på en mättad blå eller röd färg på markisen.
Bild
Bild

Markiser för röda hus

Röda hus är ofta en utmaning när det gäller markiser, oavsett om du har ett gammalt hus målat i Falu Rödfärg eller ett nyproducerat hus i samma tradition. Men färger som senapsgult, mossgrönt eller gråblått brukar vara säkra kort.

Markiser för blå hus

Den blå färgen på husfasader är ofta blek, mild eller går mot grått. Här kan du prova dig fram med milda kontraster eller väv med ränder som matchar fasaden. Hämta inspiration till markiserna från fönsterfoder eller varför inte från trädgården och omgivningarna.
Bild
Bild

Markiser för gula hus

Gult har en stor spännvidd. Många gula hus går i ljusa nyanser som närmast för tankarna till beige. Men så finns också de kraftigare gula nyanserna som ofta återfinns på äldre trähus. Här kan du prova dig fram med beige och gröna alternativ.

Markiser för bruna hus

Brunt är en färg som passar till mycket. På mörkbruna fasader är ofta ljusare bruna och beige vävar fina. Om husets bruna färg nästan går mot svart kan du prova att matcha med en liknande färg på väven för att uppnå en varm och mjuk känsla.
Bild
Bild

Markiser för svarta hus

Svarta fasader ger tyngd och tål mycket. Här passar oftast hela gråskalan och de bruna nyanserna för markiser, men du kan också experimentera med kraftiga accenter. Tänk på att svarta fasader ofta får markisen att se ljusare ut än vad den faktiskt är.

Markiser för beige hus

En beige fasad upplevs ofta som mjuk. När du väljer färg till markisen har du oftast två spår att välja mellan. Välj ton i ton eller så plocka upp detaljer från takfärgen, plåtarbeten, snickerier eller andra utsmyckningar.
Bild
Bild

Mönster i dina fönster

Ge rummet liv och välj något av Sun Offs vackra mönster på dina nya rullgardiner. Vi ger dig stora valmöjligheter både vad gäller vävar och mönster så att du kan sätta din egen karaktär på rummet.
Bild

Kollektion: Emma von Brömssen

Med Emma von Brömssens kollektion av olika mönster skapar du en varm skandinavisk känsla i hemmet. Emma har inspirerats av naturen, växter och djur med ett stänk av österländska toner. Kollektionen består av fyra mönster i vardera tre färger.

Inred hemmet med lamellgardiner

Självklart kan du inreda med gardiner. Lamellgardiner kan till exempel användas både för att skapa rätt ljusmiljö, dämpa ljudnivåer och att inreda rummet i stilen du vill ha. Våra lamellgardiner kan fås enfärgade som mönstrade och i längden du önskar.
Bild

Vår leverantör Sandatex

Specialisten Sandatex är Nordens ledande leverantör av vävar för markiser. Kollektionerna håller så höga värden som 7–8 i färgäkthet på en 8-gradig skala så att dina markiser och gardiner behåller sitt utseende i många år framöver. Alla vävar är självklart smuts- och vattenavvisande.

sandatex