Min varukorg

Sommarhus fick dubbel effekt av markiser

I det ombyggda sommarhuset programmerades solautomatiken så att markiserna stannar halvvägs ute. Det räckte för att ägarna skulle få ett behagligt inomhusklimat. Med fjärrkontrollen kan de sedan köra ut markiserna hela vägen för att njuta av skugga på uteplatsen.

Solskydd Sun Off

Utvändig solskyddslösning till stora fönster – det var önskemålet som Sun Off fick från ägarna till ett hus i Viared utanför Borås. Det vita trähuset hade då nyligen byggts om från sommarställe till året-runt-boende. Genom de stora fönsterna, och från uteplatsen, bjuds det på vacker sjöutsikt. För att kunna njuta av omgivningarna vid starkt solsken föll valet på terrassmarkiser, modell Sober, som både kan ordna skugga på uteplatsen och skärma av solen inomhus. – Uteplatsen ligger utanför de stora fönsterna. Därmed fyller markisen två funktioner och gör det behagligt för ägarna både inomhus och när de sitter på uteplatsen, säger Marie Lundgren på Sun Off i Borås.

Solskydd Sun Off

Halvvägs blev fulländat
Många köpare av solskydd väljer idag någon form av automatisk styrning, inte minst när det gäller markiser.
– Det blir bekvämt, men kunderna känner också en trygghet i att aldrig behöva oroa sig för att de har glömt dra in markiserna när det blåser kraftigt, säger Marie Lundgren. I Viaredshuset ställde Sun Off in solautomatiken så att markiserna bara går ut halvvägs när solen tittar fram. Det var tillräckligt för att skydda de invändiga rummen från sol.
– Då blir inte heller markiserna lika känsliga för vind, säger Marie Lundgren. När husägarna vill ha fullgod skugga på uteplatsen plockar de bara fram fjärrkontrollen och kör ut markisen hela vägen. Vid sidan av automatiken blev färgvalen pricken över i:et. Färger från belysning och andra utvändiga detaljer plockades upp i svarta markisprofiler och en grå väv – ett elegant sätt att bryta mot den vita husfasaden.

Solskydd Sun Off