Fyra nya Sun Off-butiker!

Sun Off förvärvar Smålandskedjan Markis & Persienn

Småländska Markis & Persienn och Anderssons Markis i Varberg förvärvas nu av Sun Off. Skiftet träder i kraft i januari 2023.

– Magkänslan är väldigt bra. Efter 18 år med Markis & Persienn tar vi nu nästa kliv in i framtiden; vi får större muskler och goda synergier, inte minst i form av nya och fler kollegor, säger ägaren Lars Roström.

Nyligen stod det klart att Sun Off förvärvar den populära solskyddskedjan Markis & Persienn med butiker i Växjö, Ljungby och Kalmar, samt Anderssons Markis i Varberg.

– Magkänslan är väldigt bra. Efter 18 år med Markis & Persienn tar vi nu nästa kliv in i framtiden; vi får större muskler och goda synergier, inte minst i form av nya och fler kollegor. Vi tror dessutom att vi med vår erfarenhet kan tillföra mycket till organisationen, säger Lars Roström, Markis & Persienn.

Anrik butik i spetsen

Markis & Persienn grundades i Växjö 2004; då – och än idag – i regi av Lars Roström och Magnus Leek. Under åren som följde tog bolaget fler marknadsandelar genom etablering i Ljungby och Kalmar. 2019 förvärvade de också den anrika butiken Anderssons Markis i Varberg, vars imponerande historia sträcker sig tillbaka till år 1956. Projekten hos de första butikerna är jämnt fördelade mellan projektsidan och privatkunder, medan Varbergsbutiken tidigare har varit störst inom det privata – något Lars och Magnus nu planerar att vidareutveckla.

– Vi är noggranna med att förvalta Varbergsbutikens goda renommé. Genom att ta del i upphandlingar inom skola och region, kan vi stärka vår närvaro i Varberg med omnejd ytterligare, säger Lars Roström.

Skiftet sker i januari 2023

Ägarskiftet hos de fyra butikerna träder i kraft under januari, då bland annat Växjöbutikens väl tilltagna showroom om 450 kvm ska brandas om.

– Vi på Sun Off har följt Markis & Persienn under flera år och är imponerade över deras utveckling. Att nu få välkomna gänget till oss, med den kunskap och det kontaktnät de besitter, gör oss stolta. Känslan inför 2023 är mycket positiv, säger Jessica Bäckman, marknadskoordinator på Sun Off.