Generationsskifte i Gävle – ny franchisetagare på plats

Efter Gävles generationsskifte – ny franchisetagare på plats 

Sun Off välkomnar Carl Bengtsson som ny franchisetagare till vår Gävlebutik. Och faktum är att denna förändring bara är en i raden av fler för Sun Off den kommande tiden – inte minst vad gäller antalet butiker i solskyddskedjan.  

– Vi befinner oss just nu i slutskedet av nyförvärv och vi ser fram emot att få presentera nya Sun Off-butiker inom kort, berättar Jessica Bäckman, marknadskoordinator på Sun Off. 

Under sensommaren stod det klart att butiksägaren till Sun Off i Gävle, Mats Svensson, beslutat sig för att gå i pension. I arbetet med att söka efter hans efterträdare tog Sun Off hjälp av Franchisetorget, en organisation som söker och selekterar när franchisekedjor söker nya entreprenörer. Efter en smidig process kan vi på Sun Off nu stolt presentera Carl Bengtsson som Gävlebutikens nya franchisetagare. 

– Övergången fungerar väldigt smidigt, i såväl kontakten med Sun Off:s huvudkontor som i överlämningen med Mats i butiken. Det märks väl att både Mats och Lena (som också går i pension nu) är måna om verksamheten och de är ett stort stöd för mig i ett läge där mycket är nytt, berättar Carl. 

Bakgrunden ger teknisk förståelse 

Carl har tidigare arbetat som snickare och inom MC-branschen, och bär därför en viktig teknisk förståelse för produkter och montering – något han själv just nu fördjupar sin kunskap inom. 

– Jag vill veta vilka produkter jag förmedlar; veta hur de fungerar och hur de monteras. Just nu följer jag ofta med ut på fältet med min nya kollega Christoffer, som generöst delar med sig av sin erfarenhet. 

I tillägg till produktkännedom, är det just kunddialog och försäljning som driver Carl. Att dessutom få kombinera snickarådran med de estetiskt tilltalande produkterna i Sun Off:s sortiment, är andra faktorer som motiverar. 

Fler butiksnyheter 

Gävlebutiken är väletablerad och lönsam; här ser Carl fram emot att få förvalta och förädla för framtiden. Och faktum är att denna förändring bara är en i raden av fler för Sun Off den kommande tiden – inte minst vad gäller antalet butiker i solskyddskedjan.  

– Vi befinner oss just nu i slutskedet av nyförvärv och vi ser fram emot att få presentera nya Sun Off-butiker inom kort. 2023 ser ut att börja väldigt spännande, berättar Jessica Bäckman, marknadskoordinator på Sun Off.