Min varukorg

Nya markiser för K-märkta VinContoret

På Vulcanön, mitt i centrala Tidaholm, ligger VinContoret. Den K-märkta fastigheten byggdes redan 1894 och har idag hyresgäster inom kontor, restaurang och event. Hit kommer människor för att äta, umgås och arbeta. Rätt solavskärmning är ett måste.

– Fasaden bär på en lång historia och är såklart oerhört värdefull. Utmaningen var att anpassa produkter och färgval till den K-märkta byggnadens karaktär. Helst ska markisen se så naturlig ut som möjligt även om det är över 120 år sedan byggnaden uppfördes, berättar Karl-Gustaf Friis, projektansvarig på Sun Off.

VinContoret i Tidaholm

"Lugnt och harmoniskt intryck"

VinContorets solavskärmning är idag helt anpassad efter den ursprungliga byggnadens former och kulörer. Fallarmsmarkiser är monterade vid varje fönster och solbryggan, över det intilliggande vattnet, har försetts med Altea vikarmsmarkiser.

– Den runda formen på kassetten fungerar väldigt bra i sammanhanget. Byggnaden har många fönster och nu ser det likadant ut på vart och ett av dem. Ett lugnt och harmoniskt helhetsintryck, förklarar Karl-Gustaf.

VinContoret i Tidaholm

Automatisk styrning

Till VinContoret valdes en ljus akrylväv med speciallackerade profiler i RAL-kulör som stämmer överens med byggnadens fönster och övriga plåtdetaljer. Markiserna styrs via sol- och vindautomatik, med möjlighet till individuell styrning av vikarmsmarkiserna.

– Den ljusa akrylväven är väldigt elegant till tegelfasaden och passar bra ifråga om solavskärmning. Det blir ett lagom ljusinsläpp utan att ljuset färgas. Vi har respekterat byggnadens historia och samtidigt skapat spännande fasad som känns levande, avslutar Karl-Gustaf Friis.

Se alla referenser

Läs mer om Arena fönstermarkis