Min varukorg
Toggle Nav

Vertikala markiser för bättre undervisning

Till höstterminen 2018 slog nybyggda Trädgårdsstadens skola upp portarna i Skövde. Ett stort antal av skolans fönster har motormanövrerade screenmarkiser, vilket har resulterat i flera fördelar för elever och personal.

Trädgårdsstadens Skola, Skövde

Nyöppnade Trädgårdsstadens skola har kapacitet för över 500 elever och lokalerna har ett stort antal fönster i olika väderstreck. Sun Off i Skövde fick i uppdrag att montera solskydd i form av Screenmarkis Zip – en produkt särskilt anpassad för stora fönster. När höstterminen startade hade totalt 140 markiser levererats och monterats.
– Vi har satt upp markiser på i stort sett varenda fönster i öster-, söder- och västerläge. Den här markisvarianten ger ett effektivt solskydd och är även väldigt vindtålig, säger Peter Bergsten på Sun Off i Skövde.

Trädgårdsstadens Skola, Skövde

Avskärmat och behagligt
Screenväven löper vertikalt rakt ner längs hela fönstret och styrs med sol- och vindautomatik. Från insidan är det möjligt att se ut genom väven som släpper in ljus, samtidigt som den skyddar mot solsken. Det har resulterat i flera fördelar för elever, personal och hela skolverksamheten.
– Markisens solskyddsegenskaper sparar energi i lokalerna och ger ett behagligt klimat. Eftersom väven går ner vertikalt längs fönstret blir effekten större jämfört med en vanlig markis. I dagens skolor används ofta olika skärmar i undervisningen och i nedkört läge fungerar då markisen som ett bländskydd för elever och personal, säger Peter Bergsten.

Trädgårdsstadens Skola, Skövde

 Trädgårdsstadens Skola, Skövde

Se alla referenser

Screenmarkiser

Sun Off Skövde

Kontakta oss

Hur hanterar Sun Off personuppgifter? Läs mer här

Kontakta oss