Min varukorg

Vindtåligt solskydd till symaskinsjätte

I Jönköping har Castellum skapat en attraktiv företagspark nära riksväg 40. När en av lokalerna förbereddes för symaskinsjätten SVP, blev de fem meter breda fönsterna till ett solskyddsuppdrag för Sun Off.

Stora och breda fönster innebär alltid ett trevligt ljusinsläpp. Men när solen ligger på mot glasen blir det svårt att behålla en behaglig inomhustemperatur utan en effektiv solskyddslösning. Ett exempel på det är när SVP (Singer, Husqvarna Viking och Pfaff), en av världens största symaskinstillverkare, skulle flytta in i nya lokaler på Haga industriområde i Jönköping. Fastighetsägaren Castellum efterfrågade effektiva och vindtåliga solskydd till de stora fönsterna för att säkerställa en bra arbetsmiljö under varma, soliga dagar.

Sun Off markiser Jönköping

Matchades med fasaden
När Sun Off kopplades in i projektet föreslog man screenmarkisen Zip 130 i svart utförande för att matcha byggnadens svarta fasad.
– Med breda fönster och ett behov av ett riktigt effektivt solskydd var det ett naturligt val. En screenmarkis smälter in perfekt i fasaden och är utformad för att klara hård vind. Och när det gäller att hålla ner inomhustemperaturen är det en av de bästa solskyddsvarianterna som finns, säger Mikael Petersson på Sun Off i Jönköping.


Merjobb med vindfokus
Sun Off monterade totalt nio stycken Zip 130 – vilket sedan ledde till ett nytt projekt på den intilliggande huskroppen i företagsparken. Där satt sedan tidigare en äldre markisvariant som hade svårt att stå emot vinden, vilket resulterade i ett tjutande ljud under blåsiga dagar.
– Huset är i stil med en glaskupol och där monterade vi ett antal Zip 105 bredvid varandra för att solen skulle skärmas av på ett bra sätt. 105:an är en mindre variant av 130, men lika effektiv och stilren i sin utformning, konstaterar Mikael Petersson.

Sun Off markiser Jönköping

Sun Off markiser Jönköping