Min varukorg

Skugglika grannar

I ett nytt bostadsområde i Borås har Sun Off monterat solavskärmning till ett antal kunder. På flera av fasaderna sitter likadana solskydd, men tycke och smak har också resulterat i vissa skillnader.

Solskydd Sun Off

Hestra är en snabbväxande stadsdel i Borås som bland annat har fått ett tillskott av bostäder i det nya området Berwald. Där har Sun Off monterat invändiga solskydd, bland annat plisségardiner och lamellgardiner, i flera av bostäderna. Även utvändiga solskyddsprodukter har varit efterfrågade och ett exempel på det är jobbet som Sun Off utförde åt två grannar på Valthornsgatan. Till båda husen beställdes terrassmarkiser för att få möjlighet till svalkande skugga på uteplatserna. Markiserna skyddar även de stora fönsterpartierna på nedervåningarna och bidrar till att förbättra inomhusklimatet under soldränkta dagar.

Solskydd Sun Off

Lika men olika
Färgskalan är densamma på Valthornsgatans utvändiga solskydd – grå profiler och grå väv. Men en blick mot övervåningarna visar också att de båda grannarna valde något olika lösningar. På det ena huset monterade Sun Off markiser med fallarm – ett klassiskt skydd som faller ut från fönstret för att stoppa ljusflödet utifrån. I det intilliggande huset bestämde man sig istället för vertikalmarkiser med zip-låsning och genomsiktlig screenväv som det går att se ut genom från insidan.
– När man väljer solskydd så är naturligtvis tycke och smak en del i det hela. Men oavsett vad man föredrar är båda dessa utvändiga alternativ mycket effektiva mot värmeinstrålning, säger Marie Lundgren på Sun Off i Borås.

Solskydd Sun Off