Min varukorg

Villa Mansard

Den stora trävillans nya ägare tröttnade snabbt på att fälla ut 23 markiser för hand. Med hjälp av Sun Off fick varje fönster en trådlös, flexibel och mer hållbar solskyddslösning.  


Hur effektiv och vacker en markisväv än må vara, kan den dagliga hanteringen ibland ställa till problem. Fråga bara ägarna till den gula trävillan i Smålands vackra natur. Huset ligger i en öppen, lantlig miljö och solen strålar fritt mot fönsterpartierna under dagarna. De tidigare ägarna hade monterat 23 fönstermarkiser som manövrerades manuellt med band. Att fälla ut och dra in markiserna beroende på sol, vind och tid på dygnet visade sig vara mycket tidskrävande. Sun Off kontaktades därför av villans nya ägare och önskemålet var tydligt – hitta en smidigare lösning!

Solskydd med en knapptryckning 

Den ursprungliga markismodellen gick inte att bygga om till motordrift. Istället monterade Sun Off nya markiser på samtliga fönster. 

– Uppgiften var att göra det så smidigt som möjligt för ägarna. Därför valde vi en produkt med sol- och vindautomatik som också kan styras trådlöst med fjärrkontroll, säger Mikael Petersson på Sun Off i Jönköping. Resultatet blev maximal flexibilitet och smidighet. Varje markis kan styras enskilt, men det är också möjligt att styra samtliga samtidigt eller att tillfälligt stänga av automatiken på utvalda markiser.

Automatisk livslängd

Fönstermarkiserna som monterades var Medio ­– en klassisk modell som har fått ny och stilren design på gavlar och kassett. För att bibehålla den lantliga känslan valde kunden en grönmönstrad väv som passar väl in med träfasaden. Utöver det monterade Sun Off en ny terrassmarkis och byggde om husets andra terrassmarkis till motordrift. 

– Automatiken och den smidiga styrningen är inte bara en praktisk fråga, utan förlänger oftast livslängden på produkterna. När det blåser är det lätt att glömma att fälla in manuella markiser och då utsätts de också för mer påfrestningar, konstaterar Mikael Petersson.

Se alla referenser

Se våra fönstermarkiser