Min varukorg

E-handelsjätte valde helautomatiskt solskydd

Stora lokaler, många fönster och olika väderförhållanden – det var förutsättningarna när Ellos Group ville förbättra sin inomhusmiljö. Lösningen blev en markis med inbyggd flexibilitet.

Ellos Borås

I Viared, i utkanten av Borås, har e-handelsgruppen Ellos Group sitt huvudkontor och lager. Stadens regniga rykte till trots, kräver lokalerna solskydd för att skapa en bra arbetsmiljö för personalen. När Sun Off och Ellos började diskutera förutsättningarna, stod det klart att de befintliga fasadpersiennerna var alltför slitna för att kunna renoveras.
– Fasaderna vetter i huvudsak mot väster och söder och vi föreslog en zip screen-markis. Det är ett både praktiskt och vädertåligt solskydd som skapar en bra inomhusmiljö, säger Marie Lundgren på Sun Off i Borås.

Ellos Borås

Inställningen blev en nyckelfaktor
Zip screen-markiser ger ett effektivt skydd mot solen och en behaglig inomhusmiljö, samtidigt som det går att se ut genom väven när skyddet är nedfällt. För att få en så smidig lösning som möjligt, valde Ellos till sol- och vindautomatik. De olika väderlägena runt lokalerna krävde dock vissa anpassningar.
– Fasaderna har lite olika förutsättningar, bland annat med en innergård där vindstyrkorna är betydligt lägre och en annan gård som är öppen mot omgivningarna. Därför ställde vi in olika gränsvärden på automatiken och den flexibiliteten är en stor fördel med den här solskyddslösningen, säger Marie Lundgren.
Totalt monterade Sun Off cirka 100 utvändiga zip screens och nu kan Ellos personal arbeta i en behaglig miljö oavsett väderlek.

Ellos Borås

 

Se alla referenser

Se våra screenmarkiser