Min varukorg

Våra projekt

Måns väg

Måns väg

Kullavik

Familjen Jannesson i Kullavik använde sina två uteplatser från morgon till kväll. Snabbt blev det dock för varmt – både på uteplatserna och inomhus. Sun Off har hjälpt till med terrass- och fönstermarkiser som matchar den nybyggda villans äldre karaktär.

Ankarvägen

Ankarvägen

Luleå

Motordrivna automatstyrda markisoletter med profiler i RAL-kulör och markisväv av akryl. Ett effektivt solskydd som ger huset karaktär.

Tornvillan

Tornvillan

Gävle

Varma sommardagar kunde temperaturen klättra upp emot 30 grader i den vackra villan. Lösningen blev fönster- och terrassmarkiser i en grön färg som passar fint ihop med det ärgade koppartaket.

Alléskolan

Alléskolan

Habo

Horisontellt monterade fasta lameller i naturanodiserat utförande. Ett solskydd med stramt uttryck som smälter väl samman med byggnadens formspråk.

Backaskolan

Backaskolan

Landvetter

I Landvetter strax utanför Göteborg ligger den nybyggda Backaskolan, här kan upp till 320 elever i klasserna F-3 studera. I en ny och modern byggnad är energianvändningen alltid i fokus och Sun Off bidrog här med smart solavskärmning...

Bauers brygga

Bauers brygga

Jönköping

Kombinationen med olika solskydd och varierande fasadliv ger ett arkitektoniskt spännande uttryck.

Brohus Förskola

Brohus Förskola

Lomma

Utvändiga solskyddsgardiner monterade på aluminiumpartierna i fönsternisch.

DSV

DSV

Landskrona

Fasta fasadlameller av aluminium, lackerade i RAL kulör, monterade på fasader i sydost och sydväst.

Grand Hôtel

Grand Hôtel

Stockholm

Under våren 2018 fick Grand Hôtel i Stockholm en nyrenoverad fasad som påminner om hur huset såg ut när det byggdes. Den röda färgen har ersatts av hotellets ursprungliga kulör i ljus ockra, och huset har även fått ny stuckatur och nya fasaddekorationer.

Hamnkontoret

Hamnkontoret

Göteborg

Här gjorde de stora fönstren och det utsatta läget att valet av solavskärmning föll på klassiska screengardiner.

Hermansvägen

Hermansvägen

Jönköping

Detta flerfamiljshus har försetts med screenmarkisen SC 100 med screenväv i färgen charcoal. Profilerna har pulverlackats i samma RAL-kulör som fastighetens fönsterkarmar. Projektet innefattade nittio stycken screenmarkiser.

Kålgården

Kålgården

Jönköping

Till detta flerbostadshus, ritat av Wingårdh Arkitektkontor, har screenmarkisen SC100 valts. Profilens färg har anpassats till huset med RAL 7012 och valet av väv föll på färgen 600/0110 grey/charcoal.

Luleå Energi

Luleå Energi

Luleå

För några år sedan flyttade Luleå Energi sina verkstads- och lagerfunktioner till Porsödalen i Luleå. Nu har även huvudkontoret flyttat hit. En ny och fräsch byggnad där markisoletter skärmar av solen.

Mediehuset

Mediehuset

Växjö

Vertikal solskärm med horisontellt monterade fasta lameller. Lamellerna är monterade på stomme av galvaniserat stål, indelade mellan runda fasadpilastrar förankrade i mark och takutsprång.

Merkurius

Merkurius

Borås

Mitt i centrala Borås ligger den anrika fastigheten Merkurius. Ritad av Ivar Tengbom, färdigställd 1916 och i hundra år hem åt Handelsbanken. Idag är det koncernen Uddetorp Invest som huserar i lokalerna och Sun Off i Borås fick uppdraget att hitta ...

Munksjöstaden

Munksjöstaden

Jönköping

Nybyggda Munksjöstaden i Jönköping är en stad i staden, byggd på en unik strandremsa som varit avskuren från samhället i mer än 150 år. Från penthouset kan man blicka ut över den mäktiga Vättern.

O'Learys

O'Learys

Luleå

O’Learys i Luleå byggde stans största uteservering med 350 sittplatser. Här krävdes inte bara rätt solavskärmning, man behövde även få ned ljudnivåerna så att grannarna inte stördes. Niclas Asplund på Sun Off Luleå rekommenderade en gummerad väv ...

Reijlers Ingenjörer AB

Reijlers Ingenjörer AB

Växjö

Klassiska fönstermarkiser monterade i 3 plan på öster-, söder- och västerfasader med profiler i vitlackerat utförande.

Rosenlundsgatan

Rosenlundsgatan

Göteborg

I denna fastighet på Rosenlundsgatan i Göteborg har butikerna i gatuplan fått nya markiser.

Semcon

Semcon

Göteborg

När Semcon ville ha hjälp med solavskärmning för sitt nya huvudkontor med dubbelfasad föll valet på Sun Off. I dubbelfasaden sitter nu svartlackerade screenmarkiser som håller nere temperaturen i byggnaden.

Telia

Telia

Luleå

Telias nya kundcenter i Luleå har försetts med 463 nya screenmarkiser som ska hålla energiförbrukningen nere och skapa ett bra klimat att arbeta i. Bakom installationen står Niclas Asplund på Sun Off Luleå.

Silvanum

Silvanum

Gävle

Silvanum, eller Gävle Konstcentrum som det också kallas, ritades 1961 i transparent och lätt modernism. Men med fönsterstorlekar på fyra gånger fyra meter har värmen alltid varit ett problem.

Språkcaféet

Språkcaféet

Göteborg

På uteserveringen kan fikagästerna nu njuta av både kaffe och skugga under ett härligt terrasstak.

Strålterapicenter

Strålterapicenter

Herning, Danmark

Vertikala solskyddslameller och fasadbeklädnad av härdat screentryckt glas med täckningsgrad på 65%.

Strömpilen

Strömpilen

Umeå

Motordrivna fasadlameller av härdat screentryckt glas som ger byggnaden obehindrad utsikt samt ett lätt och luftigt uttryck.

TAK

TAK

Stockholm

Restaurang TAK i Stockholm är omtalad för sin nordisk-japanska mat och den populära takterrassen. Tillsammans med sex kollegor på Sun Off i Stockholm har Brian Udrup sett till att uteserveringen fått ett komplett skydd för sina gäster.

Thule-huset

Thule-huset

Göteborg

När den anrika byggnaden behövde en uppfräschning så blev ny- och uppdaterad solavskärmning en avgörande faktor.

Unicaskolan

Unicaskolan

Mariestad

Valet föll på Sun Off när markiserna skulle levereras till nya Unica-skolan i Mariestad. Ett sjuttiotal screenmarkiser i guld och tre nyanser av grått skärmar nu av solen och skapar ett behagligt studieklimat för eleverna.

Vandalorum

Vandalorum

Värnamo

Utvändiga solskyddsgardiner för de stora fönsterpartierna som ger ett effektivt solskydd samtidigt som den transparenta känslan inifrån lokalerna bibehålls.

VinContoret

VinContoret

Tidaholm

Fallarmsmarkiser på fasaden i tätslutande kassett samt Altea vikarmsmarkiser för bryggan gav det K-märkta huset ett harmoniskt intryck.

Drottninggatan

Drottninggatan

Helsingborg

Två familjer i Helsingborg hade bestämt sig för att investera i markiser för att skärma av solen och sänka inomhustemperaturen.

Norra Skeppsbron

Norra Skeppsbron

Gävle

Sist det monterades markiser på Norra Skeppsbron 1–3 i Gävle var på 80-talet. Efter många år i sol, regn och rusk hade det blivit dags att fräscha upp fasaden.

Norra Hamngatan

Norra Hamngatan

Hus 8, Vasakronan, Göteborg

Fastigheten Hus 8 på Norra Hamngatan i Göteborg har 50 år på nacken, men bakom siffran i namnet döljer sig ytterligare historia.

Sjöbris

Sjöbris

Umeå

I soldränkt läge på Umeälven ligger Sjöbris förankrad vid kajen i centrala Umeå. Båten med tillhörande brygga rymmer restaurang, bar och en uteservering som har fått ett flexibelt solskydd med hjälp av Sun Off.

Trädgårdsstadens Skola

Trädgårdsstadens Skola

Skövde

Nyöppnade Trädgårdsstadens skola har kapacitet för över 500 elever och lokalerna har ett stort antal fönster i olika väderstreck. Sun Off i Skövde fick i uppdrag att montera solskydd i form av Screenmarkis Zip.

Kirunas nya stadshus

Kirunas nya stadshus

Kiruna

Kirunas nya stadshus har hyllats för den arkitektoniska kvaliteten och nominerades till ”Årets bygge 2019”. Byggnadens cirkulära form och de många glaspartierna innebar dock en stor utmaning för att begränsa solvärmen invändigt.

NTI-gymnasiet

NTI-gymnasiet

Skövde

Solskydd som klarar blåsväder, ett effektivt solskydd som står emot vinden och som passar höga fönster – det var utgångspunkten när NTI Gymnasiet i Skövde behövde byta ut sina gamla markiser. Höga fönster ger både karaktär och ljusinsläpp.

Harrys

Harrys

Umeå

Harrys Umeå Solskydd för svenska somrar– Att bara ställa ut stolar och parasoller var inte ett alternativ. 
Det säger Bedros Sakayan, vd för Harrys i Umeå, om satsningen på en ny uteservering med markis och glaspartier.

Harlequin

Harlequin

Umeå

”Stans snyggaste” – så marknadsför Harlequin i Umeå sin nya uteservering. Bakom beskrivningen döljer sig en rörlig pergolamarkis och glaspartier som smidigt justeras efter väder och vind.

Vallavägen

Vallavägen

Sparsör

Familjen Rudholm i Sparsör, strax utanför Borås hade bott i sitt hus i nio år. En större utbyggnad ritades av den duktiga arkitekten Anders Holmberg och en minimalistisk byggnad med mycket glas blev resultatet.

Södra Arödsvägen

Södra Arödsvägen

Kode

Sol, vind och vatten – och ett hus med vacker skärgårdsutsikt. Men för ägarna Johan och Caroline resulterade läget även i ett hem med stekande värme. Välplanerade solskydd förändrade allt.

Ellos

Ellos

Borås

Stora lokaler, många fönster och olika väderförhållanden – det var förutsättningarna när Ellos Group ville förbättra sin inomhusmiljö. Lösningen blev en markis med inbyggd flexibilitet.

Slöinge förskola

Slöinge förskola

Slöinge

Effektivitet och funktion är alltid en viktig faktor vid val av solskydd. Det betyder inte att färg och form behöver komma i andra hand. Se hur Slöinges nya förskola fick en behaglig insida och en stilren utsida.

Maja Beskowskolan

Maja Beskowskolan

Umeå

Sund inomhusmiljö och klimatsmarta lokaler – så presenterade Umeå kommun den nyöppnade Maja Beskowskolan. För att uppnå det krävdes bland annat 300 screenmarkiser.

Safirgatan

Safirgatan

Jönköping

Fantastiska fönsterpartier släpper in mängder med ljus och skapar arkitektoniska upplevelser. Men när sommarsolen är som varmast så blir det även varmt på insidan. Alldeles för varmt.

Förskolan Myggan

Förskolan Myggan

Jönköping

På förskolan Myggan var solskydden med i planeringen från start. Läs om hur det resulterade i tydliga designval, varierande automatik, samt markiser som ”försvinner” i nischen.

Kungsängens förskola Jönköping

Kungsängens förskola Jönköping

Jönköping

Mitt under bygget av Kungsängens förskola uppstod ett solrelaterat problem. De föreskrivna markiserna skulle göra det omöjligt att öppna fönsterna. För Sun Off innebar det ett uppdrag med extrem millimeterprecision.

Villa Mansard

Villa Mansard

Småland

Den stora trävillans nya ägare tröttnade snabbt på att fälla ut 23 markiser för hand. Med hjälp av Sun Off fick varje fönster en trådlös, flexibel och mer hållbar solskyddslösning.

Katrinebergsskolan

Katrinebergsskolan

Mölndal

Katrinebergsskolan Katrinebergsskolan MölndalIngressGeneröst ljusinsläpp var en målsättning när Katrinebergsskolan totalrenoverades och byggdes till. För att motverka alltför solvarma lokaler, monterades ett solskydd som är både stilrent ...

Akutsjukhus med varierat solskydd

Akutsjukhus med varierat solskydd

Eksjö

Från mörklagda operationssalar till behaglig ”pergola-skugga” på patienternas veranda – till Eksjös nya akutsjukhus fick Sun Off, i nära samarbete med Nimex, leverera flera typer av solskydd och speciallösningar.

Garnisonen

Garnisonen

Stockholm

I kvarteret Garnisonen på Östermalm har över 200 företag sin dagliga verksamhet. För att hantera servicen av fastigheternas solskydd har Sun Off bland annat egen kranbil och akut beredskap.

Kista Entré

Kista Entré

Stockholm

På en konferensanläggning skulle över hundra rasslande rullgardiner vara ett rejält störningsmoment. Åt Kista Entré valde därför Sun Off en produkt som inte bara sänker inomhustemperaturen ...

Sjögården

Sjögården

Hökerum

När en ombyggd sommarstuga skulle bli trivsam att vistas i efterfrågades flera varianter av solskydd. I Sun Off:s uppdrag ingick allt från att dämpa solen ”lagom” mycket till att sätta upp mörkläggande väv för ljusa sommarkvällar.

Solbacksgatan

Solbacksgatan

Ulricehamn

Fönsterutsikten skulle bevaras – men inomhusklimatet var tvunget att förbättras markant. Sun Off fick i uppdrag att kyla ner ett nybyggt hus med hjälp av en hållbar solskyddslösning.

Valthornsgatan

Valthornsgatan

Borås

I det nya bostadsområdet i Borås är det mycket som ser enhetligt ut. Det gäller även för de utvändiga solskydden. En närmare anblick visar dock på skillnader i hur bostäderna skyddas mot värmeinstrålning.

Nabbagatan

Nabbagatan

Borås

I sommarhuset utanför Borås programmerades solautomatiken så att markiserna bara åker ut halvvägs. När ägarna även vill njuta av skugga på uteplatsen tar de fram fjärrkontrollen.

Restaurang Salt

Restaurang Salt

Tylösand

Restaurang Salt bjuder på omgivningar som få svenska restauranger kan mäta sig med. Men strandläget på Tylösand innebär också saltstänk och rejäla havsvindar. En tålig solskyddslösning var ett måste.

Ekedals äldreboende

Ekedals äldreboende

Skövde

Vem som vistas i en fastighet, och på vilket sätt, har betydelse för vilket solskydd som passar bäst. Så varför blev då markisoletter en idealisk lösning för Ekedal äldrecentrum i Skövde?

KV Stören

KV Stören

Luleå

Använd effektiva solskydd så kan du lägga mindre krut på att kyla ner solvarma lokaler. I Luleå har ett av kommunens kontor fått den möjligheten tack vare högpresterande screenmarkiser från Sun Off.

Trafikverket

Trafikverket

Luleå

Trafikverket i Luleå gick från äldre och enklare solskydd till nya screenmarkiser. Det är ett skifte som inte bara ger bättre arbetsmiljö, utan också möjligheter att spara energi.

SVP

SVP

Jönköping

I Jönköping har Castellum skapat en attraktiv företagspark nära riksväg 40. När en av lokalerna förbereddes för symaskinsjätten SVP, blev de fem meter breda fönsterna till ett solskyddsuppdrag för Sun Off.

Heltäckande solskydd till Kungälvs nya sjukhus

Heltäckande solskydd till Kungälvs nya sjukhus

Kungälv

Med Skanska som uppdragsgivare har Sun Off monterat heltäckande solskydd till Kungälvs nya sjukhus.

Anna-Karin vann

Anna-Karin vann

Nu är terrassmarkisen är på plats

Vinnaren av vår sommartävling, där vinsten var en måttanpassad, färdigmonterad terrassmarkis, är Anna-Karin i Gävle. Hennes radhusterrass har nu fått sin markis.

Manövrering ?
  1. Band