Min varukorg

Uteservering i olika skepnader

”Stans snyggaste” – så marknadsför Harlequin i Umeå sin nya uteservering. Bakom beskrivningen döljer sig en rörlig pergolamarkis och glaspartier som smidigt justeras efter väder och vind.

Harlequin, Umeå

På Rådhusesplanaden i hjärtat av Umeå hittar man vin- och matbaren Harlequin. Med lunch, middag, brunch och vinhotell har man blivit ett uppskattat inslag på stadens restaurangscen. Inför sommarsäsongen siktade ägarna på att höja atmosfären på utsidan med en ny uteservering i kvällssolläge.
Efter diskussioner med Sun Off togs ett förslag fram med fokus på flexibilitet, där en pergolamarkis kombinerades med höj- och sänkbara glasväggar.

– Önskemålet var en rörlig lösning för olika väder. När markisen är utfälld ger den tillsammans med glaset ett perfekt skydd mot väder och vind. Under varma dagar fälls markisen in och glasen öppnas upp, säger Niclas Asplund på Sun Off.

Harlequin, Umeå

Maximal effekt
Resultatet för Harlequin är en uteservering som erbjuder en öppen och luftig upplevelse under fina dagar, samtidigt som det enkelt kan bli till ett uterum där gästerna skyddas från stark sol, vind eller regn. Glasen balanseras med hjälp av en motvikt som gör det smidigt att sänka eller höja dem till önskad nivå utan fastlåsning.

– Kombinationen med glas och markis är ett funktionellt sätt att få maximal användning av uteserveringen under hela sommarsäsongen, säger Niclas Asplund.

Harlequin, Umeå

Se alla referenser

Solavskärmning utomhus