Min varukorg

Solskydd för svenska somrar

– Att bara ställa ut stolar och parasoller var inte ett alternativ. 
Det säger Bedros Sakayan, vd för Harrys i Umeå, om satsningen på en ny uteservering med markis och glaspartier. Responsen från gästerna lät inte vänta på sig.

Harrys, Umeå

När Bedros Sakayan som en av tre delägare köpte den restaurang som nu har blivit Harrys, ingick en uteservering som hade sett sina bästa dagar.
– Den var lite sliten, omodern och inte särskilt väderanpassad, säger Bedros. 
Ambitionen var genast att skapa en inbjudande miljö oavsett väder, inte minst för att möta konkurrensen i Umeå.
– Det öppnas många nya restauranger i staden och konkurrensen gör att man måste skapa något extra, vilket även gäller uteserveringarna, säger Bedros.

Harrys, Umeå

Motordrivet och flexibelt
Sun Off tog fram en lösning med en pergolamarkis som kombinerades med glaspartier. Markisen kan skjutas ut i flera steg och är motordriven för snabb manövrering när solskenet varierar. När Harrys vill öppna upp uteserveringen, alternativt skydda den vid sämre väder, kan glasen enkelt höjas och sänkas till valfri nivå. Ytan iordningställdes slutligen med restaurangkedjans egna inredningskoncept innan öppning.

Harrys, Umeå

Fullsatt från start
När den nya uteserveringen hade premiär i slutet av maj var den fullsatt med cirka 100 gäster. Den beläggningen var Harrys ensamma om i staden konstaterar Bedros.

– Att bara ställa ut stolar och parasoller var inte ett alternativ. Nu har vi en fin miljö för både strålande sol och för en typisk svensk sommar. Markisen och glasen är funktionella, men det är samtidigt en väldigt vacker lösning.

Se alla referenser

Solavskärmning utomhus