Min varukorg
Bild

Funderar du på att köpa lamellgardiner?

Som skydd mot sol och värme, rumsavdelare – och stilren inredningsdetalj. Lamellgardiner är ett smart val som skapar effektiv solavskärmning och enkelt minskar insyn. Perfekt vid exempelvis större glaspartier. Läs mer om vårt utbud här.

Lamellgardiner, eller vertikala persienner, består av just vertikalt fästa lameller, placerade på en lamellskena med klämmor och en dragstång som gör det enkelt att manövrera gardinen. Gardinen kan också motoriseras. Alla lameller kan vridas 90 grader fram och tillbaka, beroende på vilken effekt du söker för stunden. Lamellgardiner ger effektivt sol- och insynsskydd när de är fullt vridna, och mer ljusinsläpp när du vrider upp lamellerna. Gardinerna kan enbart parkeras på en sida, där du avgör vilken sida du föredrar.

Lamellgardinerna kan monteras både i taket och på väggen, baserat på hur dina fönster öppnas.

Fördelar med lamellgardin

  • Mycket lämpligt för stora fönsterpartier
  • Effektivt solskydd
  • Begränsar insyn stegvis
  • Ger svalare inomhusklimat
  • Kan motoriseras
  • Kan måttanpassas
  • Kortas med lätthet
  • Enkel rengöring
  • Finns i olika färger och strukturer
  • Matchar lätt övrig interiör
Modernt kök med bardisk
Rum med terassfönster

Val av väv

Beroende på vilken effekt du eftersöker, är det viktigt att ta valet av väv i noga beaktning. En mer transparent väv ger ett behagligt inomhusklimat, med en fortsatt luftig känsla trots att solavskärmningen är fördragen.

En mörkläggande lamellgardin ger däremot full avskärmning och ett behagligt, mörkt resultat. Naturligtvis finns det flera ljusfiltrerande steg däremellan; i vårt sortiment finns nämligen transparenta, semitransparenta, täta och mörkläggande lamellgardiner.

Färg och mönster

Lamellgardinen fyller en viktig funktion i att skapa ett behag hos dig, i fråga om klimat och insyn, och faktum är att den slutgiltiga utformningen också kan förhöja estetiken i ditt hem.

Vi samarbetar stolt med den svenska leverantören Sandatex som har flera hundra olika färger och strukturer i sitt sortiment. Välj om du vill gå för naturfärgad väv i beige eller grå för din lamellgardin, eller om du föredrar det klassiskt minimalistiska med vit väv. Tips: välj en väv med struktur för ett mer levande uttryck. Sandatex har flera alternativ i sitt sortiment. Låna gärna hem textilprover hos din lokala Sun Off-butik för att hitta den rätta väven!

Rum med stora lamellgardiner
Bild

Storlekar

Lamellerna i våra gardiner finns i två olika bredder, 89 mm och 127 mm. Gemensamt för de båda är att minsta bredd är 100 cm, medan maxbredden är 600 cm. Det ger möjligheten att skapa ett skräddarsytt resultat – där näst intill inget fönsterparti är för stort! Perfekt för modern arkitektur som ofta bjuder på väl tilltagna fönster eller varför inte det inglasade uterummet, som gott kan skärmas av under heta sommardagar.

Extra finess

Två av våra lamellmodeller erbjuder integrerad LED-belysning som extra finess. Belysningen ligger i skenans överlist och ger ett behagligt och smakfullt ljus, vilket tillför värme i rummet – och ljustillförsel även när gardinen är fördragen.

Närbild honeycell

Motoriserad eller manuell

Våra hem blir allt smartare vilket förhöjer livskvaliteten och gör vardagen i hemmet enkel. Med våra lamellgardiner kan du välja om du vill ha ett helautomatiskt eller manuellt system.

Motorstyrd solavskärmning ger en lyxig känsla och lamellgardinen manövreras då enkelt med väggströmbrytare och fjärrkontroll.

Rengöring och skötsel

Rengöringen är en enkel sak. Våra vävar är behandlade med antistatisk beläggning som gör dem extra motståndskraftiga mot smuts och damm. Dock kan det vara bra att försiktigt torka av lamellgardinen med jämna mellanrum.

Tillverkad i Sverige

Våra lamellgardiner är utvecklade och tillverkade i den lilla orten Mullsjö, strax utanför Jönköping. Så långt det går tillverkar vi även komponenterna själva, men när det inte är möjligt samarbetar vi med noggrant utvalda leverantörer som förser oss med delar av högsta kvalitet.