Min varukorg
Bild

När du ska köpa persienner

Persienner är ett klassiskt, effektivt val av solavskärmning. Våra persienner är aluminiumbeklädda och kan fås i ett 20-tal olika färger, för att passa just ditt hem. Här kan du läsa mer om persienner.

Våra persienner kan styras med lina eller motor. De kan måttanpassas efter just dina fönster och ger på så vis, i kombination med färgval, en skräddarsydd upplevelse. Persienner är en produkt som har älskats i många år, och det är inte svårt att förstå varför. Som uppdragen smälter produkten diskret in i fönsternischen, för att sedan regleras stegvis beroende på hur behovet ser ut. Täck fönstret i överkant när solen står högt, för att täcka hela fönstret med lätt lutande lameller när du vill begränsa insynen. Eller täck helt, med stängda lameller, för maximal mörkläggning och fullt insynsskydd.

Fördelar med persienner

  • Effektivt solskydd
  • Begränsar insyn
  • Regleras stegvis
  • Ger svalare inomhusklimat
  • Kan måttanpassas
  • Kan motoriseras
  • Enkel rengöring
  • Ett 20-tal färger
Färg och design

Våra persienner är framtagna i aluminium, vilket gör rengöringen enkel och garanterar en gedigen kvalitet som håller över tid. De 25 mm breda lamellerna kan fås i ett 20-tal färger, medan över- och underlist, stegband och dragband finns i färgerna vitt, grått, svart och brunt.

Matsalsmöbel och rullgardiner framför stora fönster.
Bild

Insynsskydd

Här kan du välja mellan att styra persiennen med lina eller motor, helt och hållet baserat på vilket alternativ du föredrar. Välj på så vis om du vill täcka hela fönstret eller delar av det, och hur pass vinklade du föredrar lamellerna; där de olika lägena dessutom ger insynsskydd.

Mörkläggning

Persienner stänger ute ljuset effektivt och tack vare aluminiumytan studsar sol och värme utåt, och lämnar ett svalt, mörklagt rum. Våra persienner gör sitt jobb, både i form av funktion och design, och den stabila konstruktionen gör att de håller över tid – och ger resultatet man eftersöker oavsett säsong.

Rullgardiner med mönster av Emma von Brömssen i ett industriellt sovrum

Rengöring

När det är dags att rengöra dina persienner rekommenderar vi att du använder en dammvippa eller en microfibertrasa. Om aluminiumytan upplevs fet – av stekos eller liknande – använder du lättast en blöt trasa och ev. lite diskmedel för att uppnå ett rent resultat.