Min varukorg

Markisoletter sätter stilen i Luleå

För några år sedan flyttade Luleå Energi sina verkstads- och lagerfunktioner till Porsödalen i Luleå. Nu, ett par år senare, har även huvudkontoret flyttat hit. En ny och fräsch byggnad där markisoletter skärmar av solen.

– Tirsén och Aili Arkitekter har ritat det nya huvudkontoret för Luleå Energi. Arkitekten hade ett tydligt önskemål om att installera markisoletter för att skärma av solen. Vi på Sun Off satt med och räknade på uppdraget att leverera produkterna med rätt väv och speciallackerade armaturer, förklarar Niclas Asplund på Sun Off Luleå.

Markisoletter skärmar av solen på Luleå Energis huvudkontor

En markisolette liknar på många sätt en rullgardin, med skillnaden att den sitter på utsidan av fönstret och även kan vinklas ut från själva fönsterrutan.

– Jämfört med en traditionell fallarms-markis kan det upplevas som att markisoletten sitter något mer tight mot huset. Den tar inte lika mycket plats, vilket passar vissa typer av arkitektur. I det här fallet hade arkitekten använt sig av markisoletter förut och önskade nu samma produkt till Luleå Energis huvudkontor. Redan när vi ritade upp förslaget kände vi att detta skulle bli riktigt bra. Vi kikade aldrig på några andra alternativa lösningar.

Markisoletter skärmar av solen på Luleå Energis huvudkontor

Niclas och kollegorna på Sun Off monterade automatiserade markisoletter runt hela fastigheten. En grå markisväv valdes ut och monterades tillsammans med speciallackerade armaturer som skulle matcha byggnadens plåtdetaljer. En snygg lösning som sänker innetemperaturen och ger ett behagligt ljus att arbeta i.

Se alla referenser

Se våra markisoletter