Min varukorg

Skönare sommardagar i Kullavik

Familjen Jannesson i Kullavik, strax utanför Kungsbacka, använde sina två uteplatser från morgon till kväll. Snabbt blev det dock för varmt på terrassen, och på grund av många fönster blev det även höga temperaturer inomhus. De behövde en smart lösning och vände sig till Sun Off.

Villa i Kullavik.

– Det fanns två skäl till att vi började fundera på markiser. Vi ville undvika värmen som uppstår inomhus när solen är framme hela dagen. Sen ville vi kunna utnyttja våra uteplatser ännu oftare. Sommar och sol är härligt, men det får inte bli olidligt varmt, berättar Torbjörn Jannesson.

Hur använder ni era uteplatser?
– Balkongterrassen i sydost är perfekt på morgonen. När solen är framme är det skönt att börja dagen med en frukost där. Men framåt förmiddagen stiger temperaturen och det blir snabbt för varmt. På terrassen i västerläge brukar vi koppla av på vardagkvällar eller umgås med vänner på helgerna. Vi kände att vi behövde solavskärmning på båda platserna och fönstermarkiser till huset.

Villa i Kullavik.

Hur gick diskussionen kring vilken leverantör och vilka markiser ni skulle välja?
– Jag ville gärna köpa av en leverantör med gedigna produkter och blev positivt inställd när jag läste om Sun Off. Att produktionen finns i Sverige och att de fungerar som helhetsleverantör tilltalade mig också. Man betalar ändå en slant och då vill man att det ska bli riktigt bra. Gärna tåla skandinaviskt kustväder också, ha ha.

Hur gick beställningen till?
– En säljare från Sun Off gjorde ett hembesök hos oss för att inspektera huset och hur förutsättningarna såg ut. Han kom med råd, tankar och förslag. Efteråt lämnade han kvar en markiskassett samt prover på väv och olika färger vi kunde välja mellan. Sen funderade jag och Anna i lugn och ro under några dagar. Det presenterades även invändiga lösningar om vi vill komplettera med plisségardiner i framtiden.

Markisväv i mörkare grå matchar villan.

Hur gick er tankar?
– Vårt hus är relativt nybyggt men av äldre karaktär, så för oss var det viktigt att hitta rätt markiser som passade in stilmässigt. Huset går i en ljusgrå nyans med vita knutar och fönsterfoder. Valet föll på en markisväv i mörkare, grå färg. Dels för att färgen passar i nuläget, men också för att den kommer passa bra om vi vill sätta en annan färg på huset i framtiden. Vi fick en bra lösning som fungerar i många år framöver.

Hur känns resultatet nu när allt är klart?
–Monteringen gick smidigt och allt har blivit mycket bra. Vi har bott i huset i fyra år och vi använder våra uteplatser ofta. Här på kusten kan vindarna blåsa upp rejält, men med automatiseringen så går markiserna in av sig själva. Vi behöver inte oroa oss för nåt. Är vi på jobbet och solen är framme så går fönstermarkiserna ut, så att huset är svalt när vi kommer hem. Hur skönt som helst.

Se alla referenser

Se våra terrassmarkiser

Balkongmarkis