Min varukorg

Fyrkantiga markiskassetter på Hus 8

Fastigheten Hus 8 på Norra Hamngatan i Göteborg har 50 år på nacken, men bakom siffran i namnet döljer sig ytterligare historia. Före rivningarna 1966 låg här åtta olika hus med varierande verksamheter, bland annat Fraenkel & Hedenbergs stora järnaffär, Dorch-Bäcksins färgfirma, Karlssons Resandehem och Bröderna Kuhlins Plåtslageri, etablerat 1872. 

Hus 8 Vasakronan

På platsen står nu Hus 8 som ägs av Vasakronan. Den ståtliga byggnaden löper längs Norra Hamngatan och alldeles intill ligger inomhuscentret Nordstan som erbjuder butiker, hotell, banker, restauranger och caféer. "Entrégatan" i Nordstan har ett högt, välvt tak med överljus och även dagsljus från två stora glaspartier.

Peter Jonsson på Sun Off i Göteborg har levererat och monterat fastighetens nya solavskärmning.

– Vasakronan ville få ned inomhustemperaturerna och samtidigt fräscha upp fasaden på fastigheten. I projektet fanns en arkitekt inkopplad som själv hade stor erfarenhet av solavskärmning. Hon var tydlig med att hon önskade markisoletter som skapar liv i fasaden genom att de sticker ut i nederkant.

Hus 8 Vasakronan

Till de nya markisoletterna önskades en speciallösning med fyrkantiga kassetter som gjorde att Sun Offs Projektsupport blev inkopplad i projektet.

Hus 8 Vasakronan

– Här arbetade vi tillsammans med Vasakronan, arkitekten och vår projektsupport Karl-Gustaf Friis som tog fram ritningar för att lösa den fyrkantiga konstruktionen som blev helt unik.

Totalt har 50 nya markisoletter monterats på fastigheten. De specialkonstruerade fyrkantiga kassetterna lackerades i vitt och markisoletterna fick en mörkgrå screenväv med 1% transparens av ljuset. Peter Jonsson och kollegorna på Sun Off i Göteborg ansvarade för montering av produkter och styrsystem samt elinstallation.

Vill du bolla idéer eller behöver inspiration för ditt nästa projekt? Kontakta Sun Offs Projektsupport eller ansvarige montören Peter Jonsson på Sun Off i Göteborg!

Kontakta Peter Jonsson
031-17 08 10
peter.jonsson@sunoff.se

Projektsupport
Karl-Gustaf Friis 
Projektledare B2B 
0392-387 09 
karl-gustaf.friis@sunoff.se

Andris Bakken 
Projektsäljare B2B 
0392-387 05
andris.bakken@sunoff.se

SE ALLA REFERENSER

SE VÅRA MARKISOLETTER