Min varukorg

Specialutvecklade screenmarkiser för Semcon

När Semcon ville ha hjälp med solavskärmning för sitt nya huvudkontor med dubbelfasad föll valet på Sun Off. I dubbelfasaden sitter nu svartlackerade screenmarkiser som håller nere temperaturen i byggnaden. Allt är specialtillverkat med hjälp av vår arkitektsupport.

Semcons kontor i Göteborg

Semcon är ett internationellt produktutvecklingsföretag med mer än 2 000 medarbetare runt om i världen. Det nya huvudkontoret ligger på expansiva Lindholmen i Göteborg och här har Sun Off hjälpt till med specialutvecklad solavskärmning. Peter Jonsson på Sun Off Göteborg är en av de som varit drivande i projektet.

– Semcons nya kontor är en modern och vacker byggnad som ligger precis vid vattnet. För att klara energikraven och samtidigt behålla byggnadens glasade uttryck har huset en dubbelfasad. Ett yttre skikt av glas och stål framför en inre fasad av glas och täta partier av varmrött trä. Mellan de båda fasaderna har vi monterat screenmarkiser för att hålla nere temperaturen i byggnaden, berättar Peter.

Semcons kontor i Göteborg


Till Semcons speciella byggnad fanns ingen standardprodukt som klarade uppdraget. Istället fick en sammansatt produkt tas fram av Sun Offs arkitektsupport, specifikt utvecklad för Semcon-huset. Produkten består nu av en screenväv och ett helt nytt fäste som håller solavskärmningen på plats mellan dubbelfasaden.

– Vår lösning är nu installerad på tre stora fasadpartier. Både väven och fästena är lackerade i svart som passar utmärkt ihop med den varmröda fasaden. Det är mycket som måste stämma med ventilation, luft och övrig konstruktion för att temperaturen ska hållas nere. Men med den här lösningen känner jag mig stolt över att ha levererat solavskärmning som både ser bra ut och gör sitt jobb, avslutar Peter på Sun Off Göteborg.

Se alla referenser

Se våra screenmarkiser

Köpa markis & solavskärmning