Min varukorg

Solskydd på menyn i Umeå

I soldränkt läge på Umeälven ligger Sjöbris förankrad vid kajen i centrala Umeå. Båten med tillhörande brygga rymmer restaurang, bar och en uteservering som har fått ett flexibelt solskydd med hjälp av Sun Off.

SJöbris

Sjöbris har varit ett populärt tillhåll för Umeåborna och efter en stor ombyggnad stod restaurangen redo att ta emot ännu fler gäster. Båten och den nya bryggan, som fungerar som uteservering, ligger i soligt söderläge. Behovet av en markislösning var därför stort.
– Restaurangprojekt har nästan blivit en specialnisch för oss, så jag tog kontakt med Sjöbris när ombyggnationen var på gång, säger Niclas Asplund på Sun Off.

Flexibelt för alla ändamål 
Önskemålet från Sjöbris var inte enbart en lösning som skärmar av solen på ett effektivt sätt för restauranggästerna. Flexibilitet var också en nyckelfaktor – dels för att snabbt få ut markiserna hela vägen när Sjöbris arrangerar nattklubb, och dels för att få bort dem på vintern då vattnet kring restaurangen används av allmänheten till skridskoåkning.
– Lösning blev en pergolamarkis som går att göra väldigt bred och stor, i det här fallet 6x4 meter. Modellen glider enkelt ut i skenor och har ett system med linor som spänner duken i utfällt läge, säger Niclas Asplund.

Sjöbris Umeå

Servering enligt plan
Lagom till öppningen av nya Sjöbris var markiserna monterade och klara.
– Restauranger har höga krav och gästerna måste naturligtvis kunna tas emot som planerat, konstaterar Niclas.   
Nu kan gästerna serveras skaldjur, fisk och vedugnsbakade pizzor utan att störas av bländande sol.

Sjöbris Umeå

Se alla referenser

Terrasstak Skyline