Min varukorg

Kulörerna sätter stilen på förskolan

Effektivitet och funktion är alltid en viktig faktor vid val av solskydd. Det betyder inte att färg och form behöver komma i andra hand. Se hur Slöinges nya förskola fick en behaglig insida och en stilren utsida.

Slöinge förskola

När solskyddet ska vara i harmoni med fasaden och samspela med byggnadens färgsättning är en screenmarkis ett passande val. Det var tydligt när Sun Off fick uppdraget av Bygg AB Lars Bengtsson & Son att leverera en lämplig variant till en ny förskola i Slöinge. Byggprojektets ambitioner var höga för både de invändiga och utvändiga miljöerna och i arkitektens utformning var solskydden i svarta och röda kulörer.

– Förskolan har flera stora fönsterpartier och vi var på plats och tog mått för att få en matchande lösning i både storlek och färgsättning, säger David Lidborn på Sun Off i Helsingborg.

Slöinge förskola

Rätt lektemperatur
Till öppningen av förskolans sex avdelningar hade Sun Off monterat tolv screenmarkiser av modell Zip 105 med röd och svart väv. Kulörerna var valda för att passa in i Slöinge förskolas genuina träfasad och eftersom väven löper vertikalt längs fönstret, blir det också en lösning som smälter in i byggnaden på ett stilrent sätt. Produkten klarar dessutom kraftiga vindstyrkor och är särskilt anpassad för stora fönster. För personalen och de över 100 barn som tillbringar dagarna på förskolan innebär markiserna att inomhustemperaturen hålls på behagliga nivåer under soliga dagar.

Slöinge förskola

 

Se alla referenser

Se våra screenmarkiser