Min varukorg

Uteterrassen på TAK har fått rörligt väderskydd

Restaurang TAK i Stockholm är omtalad för sin nordisk-japanska mat och den populära takterrassen. Tillsammans med sex kollegor på Sun Off i Stockholm har Brian Udrup sett till att uteserveringen fått ett komplett skydd för sina gäster.

Arkitektbyrån Wingårdhs är de som ritat pergolan av trä som omringar baren. Arkitekterna ville ha ett rörligt tak och terrassmarkisen Skyline inbyggd i pergolan, så att man enkelt och snabbt kan skydda från gassande sol, vind eller regn.

Väderskydd på en av Stockholms mest besökta takterrasser, hur gick det till?
– Det var en önskan från arkitektbyrån och restaurang Rooftop. Vi började hösten 2017 med att montera det rörliga taket på pergolan som omringar bardelen. På våren 2018 monterades fyra stora terrassmarkiser av Skylinemodell som skjuter ut från pergolan. Sommaren 2018 kom den gröna aluminiumkuben på plats, den har Sun Offs projektmarknadssupport K-G Friis varit med och producerat. Även den har rörligt tak och två Zipscreenmarkiser som gör att kuben får väggar och skyddas mot vädret.

När fick ni chansen att komma in i projektet?
– Vi fick frågan om det gick att skydda uteserveringen och vi svarade ja. Det handlade om att få ett så bra väderskydd som möjligt och då är terrassmarkiser den bästa lösningen. Tanken är att kunna utnyttja den stora öppna yta som uteserveringen erbjuder oavsett väderlek. Nu kan TAK enkelt trolla bort en stor yta under loppet av en minut, det är den bästa lösningen för dem och deras gäster.

Vill du veta mer? Kontakta Brian Udrup på Sun Off i Stockholm:
070-787 08 99
brian.udrup@sunoff.se

Se alla våra referenser