Min varukorg

463 screenmarkiser på Telias nya återbrukskontor

Telias nya kundcenter i Luleå har försetts med 463 nya screenmarkiser som ska hålla energiförbrukningen nere och skapa ett bra klimat att arbeta i. Bakom installationen står Niclas Asplund på Sun Off Luleå.

Telias kontor i Luleå

På Telias kundcenter i Luleå har de över 700 anställda en unik arbetsplats. Förutom att 86 procent av all inredning består av återbruk kan de anställda välja mellan sex–sju olika miljöer att arbeta på. Här finns inga fasta platser, utan man städar undan efter sig när man lämnar dagens plats. Det kan innebära att man under en och samma dag använder två eller flera arbetsplatser.

Telias kontor i Luleå

När det gäller solavskärmning hade arkitektbyrån lämnat önskemål och ritningar. Niclas Asplund på Sun Off Luleå fick i uppdrag att ta fram en mock-up på screenmarkisen som skulle monteras på byggnadens fönster.

– Vi tog fram screenmarkisen och lämnade över en kollektion på vävar som de fick välja mellan. Normalt sett kanske jag hade velat montera zip screen med tanke på husets höjd och kraftiga vindar. Men nu har byggnaden aluminiumprofiler som hjälper till att skydda screenmarkiserna. De kommer klara sig bra, säger Niclas.

Telias kontor i Luleå


På taket av byggnaden har en väderstation installerats. Byggnaden är numera indelad i åtta styrgrupper där markisernas rörelser sker automatiskt beroende på sol- och väderförhållanden.

– Telias nya kontor är ett spännande hus som blir lite av ett landmärke i Luleå, Självklart är det roligt att ha varit med och monterat solavskärmning på det här huset. Snyggt blev det också!

Se alla referenser

Se våra screenmarkiser

Köpa markis & solavskärmning