Min varukorg

Vertikala markiser för bättre undervisning

Till höstterminen 2018 slog nybyggda Trädgårdsstadens skola upp portarna i Skövde. Ett stort antal av skolans fönster har motormanövrerade screenmarkiser, vilket har resulterat i flera fördelar för elever och personal.

Trädgårdsstadens Skola, Skövde

Nyöppnade Trädgårdsstadens skola har kapacitet för över 500 elever och lokalerna har ett stort antal fönster i olika väderstreck. Sun Off i Skövde fick i uppdrag att montera solskydd i form av Screenmarkis Zip – en produkt särskilt anpassad för stora fönster. När höstterminen startade hade totalt 140 markiser levererats och monterats.
– Vi har satt upp markiser på i stort sett varenda fönster i öster-, söder- och västerläge. Den här markisvarianten ger ett effektivt solskydd och är även väldigt vindtålig, säger Peter Bergsten på Sun Off i Skövde.

Trädgårdsstadens Skola, Skövde

Avskärmat och behagligt
Screenväven löper vertikalt rakt ner längs hela fönstret och styrs med sol- och vindautomatik. Från insidan är det möjligt att se ut genom väven som släpper in ljus, samtidigt som den skyddar mot solsken. Det har resulterat i flera fördelar för elever, personal och hela skolverksamheten.
– Markisens solskyddsegenskaper sparar energi i lokalerna och ger ett behagligt klimat. Eftersom väven går ner vertikalt längs fönstret blir effekten större jämfört med en vanlig markis. I dagens skolor används ofta olika skärmar i undervisningen och i nedkört läge fungerar då markisen som ett bländskydd för elever och personal, säger Peter Bergsten.

Trädgårdsstadens Skola, Skövde

  Trädgårdsstadens Skola, Skövde

Se alla referenser

Screenmarkiser

Sun Off Skövde