Min varukorg

Unicaskolan och tre nyanser av grått

Sun Off i Skövde fick uppdraget att leverera solskydden till nya Unicaskolan i Mariestad. Ett sjuttiotal screenmarkiser i guld och tre nyanser av grått skärmar nu av solen och skapar ett behagligt studieklimat för eleverna.

unicaskolan mariestad solavskarmning screenmarkiser markiser

Nya Unicaskolan i Mariestad invigdes sensommaren 2017 och har plats för 350 elever i årskurs F–6. Skolan är ritad av Liljewall arkitekter i nära samarbete med skolans personal. Området präglas av 1940-talsarkitektur och skolan ligger i direkt anslutning till en vacker ekpark som har inspirerat skolans karaktär och läromiljöer, både invändigt och utvändigt. Den reliefmönstrade betongfasaden påminner om trädstammar medan idrottshallen smälter in i omgivningen med sin gröna färg.

unicaskolan mariestad solavskarmning screenmarkiser markiser

Tre nyanser skapar lekfullhet
– I det här projektet önskade arkitekterna screenmarkiser i tre olika nyanser på gråskalan. Övriga detaljer är lackerade i en färg som påminner om guld för att matcha fönstrens lack. Att leverera vävar i tre olika färger är ovanligt, men det bryter av snyggt och skapar en lekfullhet som passar fint här på skolan, berättar Peter Bergsten på Sun Off i Skövde.

unicaskolan mariestad solavskarmning screenmarkiser markiser

Svalare temperatur skapar studiero
Nu sitter ett sjuttiotal sol- och vindstyrda screenmarkiser monterade på Unicaskolan och hjälper till att hålla temperaturen på behagliga nivåer.

– Skolans vackra, stora fönster är självklart estetiskt tilltalande, men under en varm och solig dag blir inomhustemperaturen snabbt för varm att studera i. Screenmarkiserna kommer göra sitt jobb här och se till så att skolan inte slösar energi på att kyla ned lokalerna.

– För Sun Off var det här ett roligt projekt. När vi för första gången kunde se de olikfärgade markiserna monterade på plats, så upplevde vi känslan av en livfull skolmiljö. Här blir det nog roligt att leka, avslutar Peter. 

Se fler projekt

Kontakta din närmsta butik

Se våra screenmarkiser