Min varukorg

Arkitektur som ställer krav på solskydden

Fantastiska fönsterpartier släpper in mängder med ljus och skapar arkitektoniska upplevelser. Men när sommarsolen är som varmast så blir det även varmt på insidan.

Safirgatan Jönköping

- När vi köpte huset för drygt fem år sedan, så fanns de flesta solskydden redan på plats, berättar Lena när hon visar runt oss i huset. Sun Off hade satt upp både terrassmarkis och screen-markiser, allt styrt med vind- och solautomatik.
- Vi har ju otroligt stora fönsterpartier mot syd, vilket gör att temperaturen inomhus blir olidlig utan solskydd, fortsätter Lena. Men det är ju inte bara nackdelar med dessa stora fönster, utan det ger ju ett vackert hus från utsidan och den inre takhöjden på 6 m skapar en härlig rumslighet. Och fönsterpartierna gör att uppvärmningskostnaderna håller sig på en låg nivå.

Safirgatan Jönköping

När vi tittar runt i huset så ser vi även att det är gott ställt med de invändiga solskydden: lamellgardiner och måttanpassade rullgardiner i alla rum.
- Det som vi kompletterat med på egen hand är fönstermarkiser till de tre av sovrummen samt tillhörande mörkläggningsgardiner. Dessa sovrum vetter mot öster så sommartid är de alltid nerfällda på morgonen. Och de måttanpassade mörkläggningsgardinerna ger verkligen ett mörkt rum, när det är dags för att sova, avslutar Lena.

Safirgatan Jönköping

Safirgatan Jönköping

Safirgatan Jönköping

Safirgatan Jönköping

Se alla referenser

Se våra screenmarkiser