Min varukorg

Redo för sol året runt

Sommarstugan utanför Borås hade byggts om och förvandlats till året-runt-boende. Då förändrades också behovet av solavskärmning. Här behövdes allt från dämpande solskydd i uterummet till mörkläggande väv i sovrummet.

Sun Off fungerar ofta som rådgivare och bollplank innan det slutliga valet av solskydd. Det gäller inte minst när ett hem behöver många olika typer av lösningar. I den ombyggda sommarstugan utanför Borås var ägarna ute efter ett flertal solskydd till bland annat sociala ytor, sovrum och uterum. Då huset ligger i soligt läge var ett av de viktigaste önskemålen att dämpa ljuset rejält i sovrummet och tv-rummet. Här blev lösningen en plisségardin med mörkläggande väv, som skapar bra förutsättningar för sittningar i tv-soffan, samt för god sömn även under ljusa sommarnätter.

Blicka ut i behagligt ljus
I husets kök och vardagsrum lyser solen intensivt mot de stora fönsterna under större delen av dagen. Valet blev därför utvändiga screenmarkiser, av modell Zip 105, som är en hållbar, effektiv och vindtålig solskyddsvariant.
– Det är en av våra populäraste produkter och många kunder har hört talas om den tidigare eller sett den på något annat hus, säger Marie Lundgren på Sun Off i Borås. Uterummet var nästa steg i husets solskyddsprojekt. Här efterfrågades en mer ”lagom” lösning med syftet att minska de mest intensiva solstrålarna.

– Vi satte upp lamellgardiner och plisségardiner. En fördel med lamellgardiner är att de kan vinklas efter solens förflyttning, så att du får ett bra skydd samtidigt som du alltid kan blicka ut åt något håll, säger Marie Lundgren. Resultatet i uterummet blev ett behagligare ljus och en svalare temperatur. Därmed var allt riggat och klart för ett bra inomhusklimat året runt.